ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σχολεία-εργοτάξια θα ξεκινήσει και φέτος η σχολική χρονιά – Δείτε σε ποια θα γίνονται εργασίες αναβάθμισης – Ποιο το κόστος

Με σχολεία-εργοτάξια θα ξεκινήσει και φέτος η σχολική χρονιά – Δείτε σε ποια θα γίνονται εργασίες αναβάθμισης – Ποιο το κόστος

Με σχολεία-εργοτάξια θα ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά, αφού, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κτηριολογικής αναβάθμισης συνολικού κόστους 149 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, υλοποιεί τον κτηριακό προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και προβαίνει στη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εργασιών, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στον κτηριολογικό προγραμματισμό, προστίθεται, περιλαμβάνονται έργα ανεγέρσεων, επεκτάσεων αντισεισμικών και ενεργειακών αναβαθμίσεων, συντηρήσεων και βελτιώσεων σχολικών κτηρίων.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2023-2024, υλοποιήθηκαν ή θα αποπερατωθούν, 13 έργα συνολικής δαπάνης 7 εκατ. ευρώ περίπου.

Πέραν των πιο πάνω και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, θα συνεχιστεί η υλοποίηση άλλων 30 έργων συνολικής δαπάνης 142 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση, τα σημαντικότερα έργα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εστιάζονται στην Ανέγερση δύο Νέων Τεχνικών Σχολών (στη Λεμεσό και Λάρνακα) και στην Ανέγερση δύο Ειδικών Σχολών (Απ. Λουκά και Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό), εκτιμημένης συνολικής δαπάνης πέραν των 80 εκατ. ευρώ.

«Λαμβάνοντας μέριμνα για τη συνεχή βελτίωση, τη λειτουργικότητα και την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφονται, είναι επόμενο πάντοτε να βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες οικοδομικές εργασίες. Τα έργα αυτά που είτε αποπερατώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνουν τη φροντίδα της πολιτείας για τα σχολεία και προορίζονται να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τη λειτουργία τους», καταλήγει η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δείτε τον πίνακα με τα έργα που υλοποιήθηκαν ή θα υλοποιηθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΕΔΩ.

Δείτε τον πίνακα με τα έργα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ΕΔΩ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top