ΥΓΕΙΑ

Σας «ανεβάζουν την πίεση» όσοι μιλούν δυνατά ή περπατούν αργά; Δέκα σούπερ εκνευριστικές καθημερινές καταστάσεις

Σας «ανεβάζουν την πίεση» όσοι μιλούν δυνατά ή περπατούν αργά; Δέκα σούπερ εκνευριστικές καθημερινές καταστάσεις

Θα μπορούσαν να μας στρεσάρουν οι ενοχλητικές συμπεριφορές των γύρω μας, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές κινήσεις ή αναποδιές; Μια νέα δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι στους καθημερινούς αγχωτικούς παράγοντες που ενοχλούν τους ανθρώπους συμπεριλαμβάνονται το περπάτημα πίσω από ένα άτομο που κινείται πιο αργά και την ακρόαση της δυνατής τηλεφωνικής συνομιλίας ενός ξένου με ανοιχτή ακρόαση.

Άλλες συμπεριφορές που προκαλούν δυσφορία και περιέχονται σε αυτή τη λίστα είναι το καθάρισμα του σπιτιού μόνο και μόνο για να το κάνουν άνω κάτω τα παιδιά σχεδόν αμέσως, όταν χαλάει το πλυντήριο πιάτων αλλά και όταν κάποιος ξεχνάει την ομπρέλα στο σπίτι. Το μποτιλιάρισμα, η δυσλειτουργία των οικιακών συσκευών και όταν τα απλωμένα ρούχα βρέχονται από τη βροχή βρίσκονται επίσης στη λίστα.

H έρευνα της OnePoll ανέλυσε τις απαντήσεις 2.000 ενηλίκων και συνολικά συμπέρανε ότι αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τρεις τέτοιες αγχωτικές στιγμές καθημερινά. Μάλιστα, οι συμπεριφορές αυτές επηρεάζουν τόσο πολύ την καθημερινότητα των ατόμων, που το 70% αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη να κάνει ένα διάλειμμα, αλλά μόνο το 26% βρίσκει ευκαιρίες να το κάνει μερικές φορές την εβδομάδα. Αυτό αφήνει το 61% να επιθυμεί περισσότερες ευκαιρίες για να ξεφύγει από τις καθημερινές καταστάσεις που το πιέζουν.

Για όσους βρίσκουν χρόνο για μια διέξοδο από τις ενοχλήσεις του περιβάλλοντος, το 35% επιλέγει έναν γρήγορο περίπατο, το 38% απολαμβάνει ένα ζεστό τσάι και ένας στους πέντε κάνει γρήγορη περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την αντιμετώπιση των εβδομαδιαίων στρεσογόνων παραγόντων, άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν την ακρόαση μουσικής (33%) και την απόλαυση μιας γλυκιάς λιχουδιάς (28%).

Όταν οι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν ένα διάλειμμα, το 59% χρειάζεται έως και 20 λεπτά πριν πραγματικά νιώσουν ανακούφιση, σύμφωνα με την έρευνα. Ωστόσο, έξι στους 10 θα εκτιμούσαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για τέτοιες στιγμές ανάπαυλας.

«Η τρέχουσα κατάσταση του κόσμου μπορεί εύκολα να οδηγήσει τους ανθρώπους να νιώθουν καταβεβλημένοι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να μας απογοητεύσουν καθημερινά, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε αυτά που είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε» αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη της δημοσκόπησης, Diana Mamulian.

Υπάρχουν όμως και δυσκολότερες μέρες από άλλες; Αν και μάλλον θα περιμέναμε τη Δευτέρα ως πιο προβληματική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους πέντε ενήλικες θεωρεί την Τρίτη την πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας.

Δέκα καθημερινές καταστάσεις που μας αγχώνουν:

-Μποτιλιάρισμα
-Βλάβη βασικών οικιακών συσκευών
-Βάδισμα πίσω από ένα άτομο που περπατά πιο αργά
-Πρόβλημα με το αυτοκίνητο
-Η διατάραξη της καθαριότητας από παιδιά ή συντρόφους
-Το στέγνωμα των βρεγμένων ρούχων από τη βροχή
-Ο τραυματισμός στο μικρό δαχτυλάκι
-Το άδειο ψυγείο την ώρα του δείπνου
-Η συνειδητοποίηση ότι δεν πήρατε ομπρέλα μαζί
-Η συνομιλία ενός αγνώστου στο τηλέφωνο με ανοιχτή ακρόαση.

ΠΗΓΗ: Ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top