ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές - Πόσοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία

Πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές - Πόσοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Σημειώνεται ότι, οι καθηγητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επέστρεψαν στα σχολεία από την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, κατά τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, αναμένεται ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 41.605 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 24.160 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.445 στον λυκειακό κύκλο.

Ακόμη, όσον αφορά την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΤΕΣΕΚ) και Μικτά Σχολεία, θα λειτουργήσουν 16 σχολές, με 4.874 μαθητές και 684 εκπαιδευτικούς.

Να αναφέρουμε ότι, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, υλοποιήθηκαν ή θα αποπερατωθούν, 13 έργα συνολικής δαπάνης €7,000,000 περίπου. Πέραν των πιο πάνω και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστεί η υλοποίηση άλλων 30 έργων συνολικής δαπάνης €142,000,000 περίπου.

Σημειώνεται ότι, τα σημαντικότερα έργα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εστιάζονται στην Ανέγερση δύο Νέων Τεχνικών Σχολών, στη Λεμεσό και στη Λάρνακα, και στην Ανέγερση δύο Ειδικών Σχολών στον Απ. Λουκά και στο Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό, εκτιμημένης συνολικής δαπάνης πέραν των 80 εκ. ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top