ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Νέα αναβολή θα ζητήσουν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Blue Horizon: Νέα αναβολή θα ζητήσουν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι 3 από τους 4 συλληφθέντες για τη ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Τα τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν νέα αναβολή για αύριο το πρωί ενώ ο τέταρτος συλληφθείς δεν θα παραστεί στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα 4 μέλη του πληρώματος για το θάνατο του 36χρονου ενώ όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Υπάρχου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος του Καπετάνιου του πλοίου για το κακούργημα της Επικίνδυνης Παρέμβασης στις Θαλάσσιες Συγκοινωνίες, αδίκημα που μετά την τραγωδία των Τεμπών και την αυστηροποίηση των σχετικών ποινών τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, και στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμενικού κατά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.



Ποιοι Λιμενικοί διώκονται πειθαρχικά

Στο μεταξύ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν την περασμένη Πέμπτη, τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και είναι 15 σελίδες.

Οι τέσσερις που διώκονται πειθαρχικά είναι:
- Ο Διοικητής του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
- Ο βοηθός αξιωματικού φυλακής
- Ο οδηγός υπηρεσίας και o Λιμενικός που είχε βάρδια και θα έπρεπε να είναι στον καταπέλτη του Blue Horizon

Παράλληλα, απομακρύνονται δύο λιμενικοί: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top