ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: Παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο – Στις 11 Οκτωβρίου η επόμενη συνεδρίαση

Υπόθεση Al Jazeera: Παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο – Στις 11 Οκτωβρίου η επόμενη συνεδρίαση

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παραπέμφθηκαν σήμερα Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση, που αφορά το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, και την πολιτογράφηση αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνη, ο δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζιης και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας προχώρησε τον Ιούνιο στην αναστολή της συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, η οποία επανακαταχωρήθηκε. Η υπόθεση είχε αποσυρθεί, λόγω της αλλαγής της σύνθεσης του Δικαστηρίου. Οι κατηγορούμενοι τότε βρίσκονταν αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας παρέπεμψε τους τέσσερις κατηγορούμενους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, όπου αναμένεται να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και να κληθούν να απαντήσουν με παραδοχή ή μη στις εναντίον τους κατηγορίες. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου η ώρα 9:00 το πρωί.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη, Κρις Τριανταφυλλίδης, τόνισε ότι κακώς διακόπηκε η δικαστική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε πως, «θα εγείρουμε δύο προδικαστικές ενστάσεις».

Παράλληλα, ο δικηγόρος των Χριστάκη Τζιοβάνη και Αντώνη Αντωνίου, σημείωσε πως τα θέματα τα οποία θα εγείρουν εξετάζονται.

Για τους κατηγορούμενους Συλλούρη, Τζιοβάνη και Αντωνίου αποφασίστηκε εγγύηση ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ για έκαστο με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ για τον Αντρέα Πιττάτζη εγγύηση τριάντα χιλιάδες ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top