ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάζα: Έψαχναν καταφύγιο στο νοσοκομείο οι Παλαιστίνιοι, λέει ο Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Γάζα: Έψαχναν καταφύγιο στο νοσοκομείο οι Παλαιστίνιοι, λέει ο  Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ασφαλές καταφύγιο και ένας χώρος όπου είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό αποτελούσε το Νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, το οποίο βομβαρδίστηκε χθες βράδυ, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος της Παλαιστίνης Δημήτρης Άσσος.

Ο κ. Άσσος, στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο αρχικά καταδίκασε έντονα την επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα, και τόνισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της άμεσης αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με το κτύπημα στο Νοσοκομείο, είπε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος ο βομβαρδισμός επέφερε το θάνατο τουλάχιστον σε 500 άτομα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, αυτές τις ώρες, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Άσσος είπε πως ο κόσμος συγκεντρώνεται στα Νοσοκομεία για δύο λόγους. Τα Νοσοκομεία, όπως σημείωσε, είναι από τα λίγα μέρη στη Γάζα τα οποία έχουν ηλεκτρισμό γιατί έχουν τις δικές τους γεννήτριες και έχουν προτεραιότητα στη λήψη καυσίμων για να μπορούν να λειτουργούν τα μηχανήματα. Ο κόσμος πηγαίνει στα Νοσοκομεία για να φορτίσει τα κινητά του ώστε να μην χάσουν την πρόσβαση στην επικοινωνία, καθώς τις τελευταίες 7 ημέρες ζουν χωρίς ρεύμα, είπε.

Ο δεύτερος λόγος, όπως εξήγησε, είναι το γεγονός πως τα Νοσοκομεία θεωρούνται ασφαλή καταφύγια αφού δεν αποτελούν στρατιωτικό στόχο.

«Για αυτό ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο υψηλός, ενώ ανάμεσα τους είναι παιδιά, γυναίκες, και άρρωστοι, καθώς τα νοσοκομεία είναι ένας χώρος σχετικά πιο ασφαλής», είπε.

Ερωτηθείς αν η κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι ακόμη πιο έκρυθμη καθώς θεωρούν οι Παλαιστίνιοι πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ, ο κ. Άσσος ανέφερε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη ούτως ή άλλως από την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top