ΕΛΛΑΔΑ

Στο Κάιρο το Σάββατο ο Μητσοτάκης για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό

Στο Κάιρο το Σάββατο ο Μητσοτάκης για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό

Στο Κάιρο αναμένεται να μεταβεί, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έχει προσκληθεί και θα μετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που οργανώνει ο Πρόεδρος τη Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από χώρες της περιοχής, και συγκεκρικένα από την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Ιράκ, την Τουρκία, την Αλγερία, την Τυνησία, το Μαρόκο, καθώς και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Νορβηγίας, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός «έχει υπογραμμίσει τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή και την ανάγκη ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ».

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και έχει επισημάνει την ανάγκη προστασίας των αμάχων και αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Η χώρα μας παραμένει πυλώνας σταθερότητας και έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής. Η Ελλάδα διαχρονικά στηρίζει τη λύση των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου», καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top