LIKE ONLINE

Γυναίκα κατήγγειλε ότι η Amazon πουλάει κρεμάστρες με κρυμμένη κάμερα

Γυναίκα κατήγγειλε ότι η Amazon πουλάει κρεμάστρες με κρυμμένη κάμερα

Αδιάφορα.... σφυρίζει η εταιρεία Αmazon καθώς εξακολουθεί να προωθεί στη αγορά κρεμάστρες με ενσωματωμένη κάμερα, αν και βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταγγελία Αμερικανίδας που ισχυρίζεται ότι βιντεοσκοπήθηκε στο μπάνιο της με περιβολή Εύας.

Όπως αναφέρει το BBC, η γυναίκα από τη Δυτική Βιρτζίνια, υποστηρίζει ότι μία κρεμάστρα ρούχων που είχε ενσωματωμένη κάμερα, την βιντεοσκόπησε εν αγνοία της ενώ έκανε μπάνιο.

Παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος της, το BBC αναφέρει ότι η Amazon συνεχίζει κανονικά τις πωλήσεις της κάμερας.

Ο άνδρας που φέρεται ως υπεύθυνος για την παράνομη βιντεοσκόπησή της και την τοποθέτηση αυτής της κάμερας στο μπάνιο, θα καθίσει ήδη στο εδώλιο.

Στην καταγγελία της γυναίκας, αναφέρεται ότι στην περιγραφή του προϊόντος στην Amazon, απεικονίζεται μία φωτογραφία της κάμερας, που βρίσκεται μέσα σε κρεμάστρα για πετσέτες, μαζί με τη φράση «δεν θα τραβήξει την προσοχή». H καταγγέλλουσα τώρα ζητά αποζημίωση από την εταιρεία με το επιχείρημα ότι δεν ήταν υπεύθυνη για τον τρόπο χρήσης της κάμερας. Το BBC αναζήτησε παρόμοιες κάμερες στο Amazon.co.uk και βρήκε μια σειρά από καταχωρίσεις.

Η περιγραφή ενός προϊόντος κάμερας σε κρεμάστρα ρούχων, την έδειχνε τοποθετημένη πάνω από μια μπανιέρα, ενώ μια άλλη εικόνα την έδειχνε δίπλα σε ένα κρεβάτι.

Μια άλλη κάμερα σε κρεμάστρα ρούχων, έχει μια εικόνα που την δείχνει τοποθετημένη σε ένα υπνοδωμάτιο και ξεχωριστά σε μια ενότητα που εμφανίζει πιθανές χρήσεις, έχει μια εικόνα ενός ζευγαριού που τσακώνεται, με τη λέξη «απιστία» από πάνω.

Υπάρχουν και άλλες τέτοιες κάμερες προς πώληση, όπως μια κρυφή κάμερα σε ξυπνητήρι, μια κάμερα σε θύρα USB, η οποία έχει μια εικόνα που δείχνει ότι βιντεοσκοπεί ένα ζευγάρι.

Επίσης υπάρχει και μια κάμερα κρυμμένη μέσα σε έναν συναγερμό καπνού, που αναφέρεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην «παρακολούθηση» ενός «άπιστου συντρόφου».

Πολλές από τις κάμερες τονίζουν τη χρησιμότητά τους για την παρακολούθηση παιδιών ή για την ασφάλεια, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κακή χρήση των καμερών θα μπορούσε να παραβιάσει μια σειρά από νόμους για την ιδιωτικότητα.

«Δεδομένης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τα άτομα θα μπορούσαν να διαπράξουν "έγκλημα", όπως η παρενόχληση, η ηδονοβλεψία, τα σεξουαλικά αδικήματα ή απέναντι σε νόμους περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως υποστηρίζει η Γιάντα Χάντα, εταίρος σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στη νομική εταιρεία «Pinsent Masons» προσθέτοντας:

«Εάν τα βίντεο κοινοποιούνταν ευρέως, θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν ζητήματα προστασίας δεδομένων». H ακτιβίστρια Τζίνα Μάρτιν, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του νόμου περί ηδονοβλεψίας του 2019, δήλωσε στο BBC ότι τα θύματα των κρυφών καμερών ήταν συχνά γυναίκες και κορίτσια.

«Τέτοιες κάμερες, είναι νόμιμες για πώληση και κατοχή και είναι διαθέσιμες για αγορά από πολλές πλατφόρμες λιανικής και ηλεκτρονικά καταστήματα.

«Οι έμποροι λιανικής πρέπει να κάνουν περισσότερα. Πρέπει να εξαλείψουν τις κρυφές κάμερες επειδή υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις στις οποίες η απόκρυψη του γεγονότος ότι βιντεοσκοπείτε κάποιον είναι εφαρμόσιμη ή αποδεκτή».

Για την Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε ότι αφορά την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, σχετικές καταγγελίες αμαυρώνουν την εικόνα της, σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top