ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «σκοτάδι» περιοχές στη Λευκωσία - Ποιος ο λόγος

Στο «σκοτάδι» περιοχές στη Λευκωσία - Ποιος ο λόγος

«Κόπηκε» το ρεύμα από το απόγευμα του Σαββάτου (3/2) σε περιοχές της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, δεν έχουν ρεύμα οι περιοχές Άγιος Αντώνιος και Λυκαβηττός.

 

Ο λόγος 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), λόγω έκτακτης σοβαρής βλάβης που έχει παρουσιαστεί σε Μονάδα Παραγωγής στον ΗΣ Δεκέλειας, ενδεχομένως να σημειωθούν εκ περιτροπής, μικρής διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές Λάρνακας, Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου, ανέφερε η ΑΗΚ σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΗΚ, προληπτική αυτή ενέργεια του ΔΣΜΚ σκοπό έχει τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ευστάθειας του Ηλεκτρικού Συστήματος της Κύπρου από ενδεχόμενη υπερφόρτωση του Δικτύου Μεταφοράς.

«Η ΑΗΚ απολογείται προς το καταναλωτικό κοινό για οποιαδήποτε τυχόν ταλαιπωρία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης, η οποία απαιτεί χρονοβόρες και εξειδικευμένες εργασίες», προστίθεται.

Η ΑΗΚ προτρέπει τους καταναλωτές των περιοχών Λάρνακας, Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου όπως περιορίσουν κατά το δυνατό τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τις ώρες της απογευματινής αιχμής (18:00-21:00), έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προγραμματισμένης διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, υποστατικά τα οποία διαθέτουν γεννήτριες, όπως νοσοκομεία, κλινικές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, εμπορικά υποστατικά κ.α., προτρέπονται όπως ελέγξουν τις γεννήτριες αυτές ώστε να βρίσκονται σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης τα δεδομένα της κάθε ημέρας θα αξιολογούνται ξεχωριστά και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση από τον ΔΣΜΚ. Σημειώνεται ότι οι διακοπές, αν αυτές γίνουν, θα είναι εκ περιτροπής και εκτός απροόπτου αυτές θα έχουν διάρκεια μέχρι 30 λεπτά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top