ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ/κ ΜΜΕ: Στα κατεχόμενα ο Κιουρσιάτ - Θα δώσει συνέντευξη με τον δικηγόρο του

Τ/κ ΜΜΕ: Στα κατεχόμενα ο Κιουρσιάτ - Θα δώσει συνέντευξη με τον δικηγόρο του

Στο σπίτι του στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος μετά τη σημερινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μέχρι την έναρξη της δίκης στις 29 Φεβρουαρίου.

Ο Τ/κ δικηγόρος του, Χασάν Εσέρνταγλι ανέφερε στην εφημερίδα Κίπρις ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Κουρσιάτ.

Ηλεκτρονικά τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση που αφορά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Με αφορμή την υπόθεση Κιουρσιάτ, η Σταρ Κίπρις δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα δηλώσεις του γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ στο οποίο ανήκει η σύζυγος του Τ/κ δικηγόρου, Φαζιλέτ Όζντενεφέ, «αντιπρόεδρος» της «βουλής».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ακάνσοϊ» είπε ότι το περιουσιακό είναι «γκιλοτίνα πάνω από το κεφάλι των Τουρκοκυπρίων» και πως πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εξέφρασε την άποψη ότι για να μπορέσουν να απαλλαχτούν από αυτή την γκιλοτίνα πρέπει να λειτουργήσουν την «επιτροπή ακίνητων περιουσίας» ως έναν αποτελεσματικό μηχανισμό και να μην αποκοπούν από μια λύση στη βάση των Ηνωμένων Εθνών.

«Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 1502 φάκελοι από τις αιτήσεις που έγιναν στην επιτροπή. Ενώ πληρώθηκαν τα δύο τρίτα αυτών των φακέλων. Ο δε αριθμός των αιτήσεων που έγιναν είναι 7473. Οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται πλέον τις 14 χιλιάδες ευρώ που καθορίσαμε ανά στρέμμα. Διότι αυτά τα ακίνητα πωλούνται για τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα. Για να μην υποστεί βλάβη η τουρκοκυπριακή κοινότητα πρέπει να ενεργήσουμε με σωφροσύνη, να αφήσουμε την πατριδοκαπηλία».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε το κόμμα του με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ακάνσοϊ είπε ότι διαβίβασαν στην αντιπροσωπεία του ελληνοκυπριακού κόμματος τη θέση ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται οποιοδήποτε γεγονός στο περιουσιακό ως νομικό ή πολιτικό όργανο και ότι αυτή η μέθοδος θα φθείρει τις σχέσεις ανάμεσα στις κοινότητες. «Είπαν ότι συμφωνούν μαζί μας και ότι θα κάνουν τις απαραίτητες επαφές», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top