ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τουρκία ο Τατάρ: Θα συναντηθεί με τουρκική πολιτική ηγεσία

Στην Τουρκία ο Τατάρ: Θα συναντηθεί με τουρκική πολιτική ηγεσία

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ αναχώρησε για την Άγκυρα την Τρίτη για την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με την τουρκική πολιτική ηγεσία και θα παραστεί σε μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον πρώην τ/κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, πως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται έπειτα από μια πρόσκληση που έλαβε από τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο οποίος, όπως αναφέρεται, δήλωσε στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Σούσα θα συμμετάσχει και ο Τ/κ ηγέτης.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι η πρόσκληση ενισχύει τη διεθνή προβολή της 'τδβκ' και επικυρώνει τη νέα πολιτική (των δυο κρατών)». 

«Το να πάρει η 'τδβκ' τη θέση της στην τουρκική ένωση είναι σημαντικό για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πιθανές «διεθνείς πιέσεις» που θα δεχθεί η τ/κ πλευρά, προσθέτοντας ότι «η υποστήριξη του στενού συμμάχου Αζερμπαϊτζάν βοηθά στην εξισορρόπηση αυτών των κινήσεων».

Ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι «η «αναγνώριση δεν θα έρθει σε μια ή δύο ημέρες». Ανέφερε, παράλληλα, ότι «η πρόοδος δείχνει την επιτυχία της πολιτικής στροφής προς μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Νωρίτερα το τ/κ τηλεοπτικό κανάλι «Γκεντς» μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεβ ανακοίνωσε ότι στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Σούσα θα συμμετάσχει και ο Τ/κ ηγέτης. Ο κ. Αλίγιεβ , όπως αναφέρεται, είπε ότι η συμμετοχή του κ. Τατάρ «θα ενισχύσει την ενότητα των τουρκικών λαών».

Όπως σημειώνεται, ο κ. Αλίγιεβ προέβη στη παραπάνω δήλωση στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε μετά τη συνάντησή τους με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top