ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τραγικό περιστατικό: Μετανάστες πέταξαν στην θάλασσα το νεκρό εξάχρονο αγοράκι τους - Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Τραγικό περιστατικό: Μετανάστες πέταξαν στην θάλασσα το νεκρό εξάχρονο αγοράκι τους - Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Ένα τραγικό περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που προσπαθούν να έρθουν μέσω σκαφών στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οικογένεια έχασε με τον πιο τραγικό τρόπο το εξάχρονο αγοράκι της κατά την διάρκεια του ταξιδιού που ξεκίνησαν από την Σύρια για να έρθουν στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου εξήγησε όσα εκτυλίχθηκαν και πώς ακριβώς έγινε το τραγικό περιστατικό.

«Εμείς ενημερωθήκαμε τις 29 Φεβρουαρίου ότι εντοπίστηκε σκάφος ανοικτά της Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η Λιμενική Αστυνομία και εντοπίστηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν 31 πρόσωπα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν και υπήρχε θαλασσοταραχή, τα άτομα μεταφέρθηκαν στην στεριά.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν για την ταυτοποίηση των ατόμων, διαπιστώθηκε ότι έλειπε το παιδί μιας οικογένειας, η οποία αποτελείτο από τον άνδρα, την γυναικά και τέσσερα παιδιά.

«Ερωτηθείς άνδρας ανέφερε ότι είχαν ξεκινήσει 9-10 μέρες προηγουμένως λόγω του ότι είχαν εξαντληθεί τα καύσιμα, τα τρόφιμα και το νερό στην βάρκα, με αποτέλεσμα το εξάχρονο αγοράκι να αποβιώσει. Σύμφωνα με τον δικό του ισχυρισμό, ο άνδρας αναγκάστηκε να πετάξει το παιδί του στην θάλασσα διότι αντιλαμβάνεστε με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται άλλα θέματα», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, τρία πρόσωπα που βρίσκονταν στην βάρκα, εισήλθαν στην θάλασσα με αυτοσχέδιες κατασκευές με σκοπό να φέρουν βοήθεια, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί και εξακολουθούν να αναζητούνται.

Για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις ενώ αρχικά συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη προσωποκράτηση 22χρονος ως διακινητής και ως πλοηγός της βάρκας.

Στην συνέχεια ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 22χρονου με νέο ένταλμα στην βάση των αδικημάτων για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας και έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, αλλά δυο πρόσωπα, λόγω της κατάστασης τους, βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον ένα να είναι διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση

Σοκαριστική είναι η αναφορά του κ. Ανδρέου ότι οι μετανάστες πλήρωναν τους διακινητές 2,500 με 3,000 δολάρια ο καθένας για να ταξιδέψουν σε αυτές τις συνθήκες.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

*Εικόνα αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top