ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου 2024

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό ανακοινώνει ότι την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, διοργανώνει Παγκύπρια πορείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε όλες τις πόλεις, στις 19:00.

Συγκεκριμένα: • Επαρχία Λάρνακας Έναρξη: Μουσείο Πιερίδη Τερματισμός: Πλατεία Ζουχούρι Επαρχία Πάφου Έναρξη: Λύκειο Κύκκου Τερματισμός: Δημαρχείο Πάφου Επαρχία Λεμεσού Έναρξη: Δημαρχείο Λεμεσού Τερματισμός: Πλατεία Παλαιού Λιμανιού Λεμεσού Επαρχία Λευκωσίας Έναρξη: Βουλή των Αντιπροσώπων Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας (κάτω χώρο - κήποι) Παράλληλα με τις πορείες, ο Σύνδεσμος συμμετέχει για δέκατη τέταρτη χρονια στη διεθνή ημερήσια εκδήλωση Light it up Blue εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Την ημέρα αυτή κεντρικά κτίρια και ιστορικά μνημεία διάφορων χωρων φωταγωγούνται με μπλε χρώμα και γίνονται πολλές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα αυτιστικά άτομα ή και οι οικογένειες τους.

Ο Παγκύπριος Συνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό επιθυμεί, να ευχαριστήσει όλους όσους θα συμβάλουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Light it up Blue, μέσα από την ευγενική τους χορηγία, τους απλούς εθελοντές που θα βοηθήσουν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, τους δημόσιους λειτουργούς, που θα συνδράμουν ώστε να γίνει δυνατή η μπλε φωταγώγηση των δημόσιων κτιρίων και ιστορικών μνημείων. Ευχαριστεί επιπλέον, τους πολίτες αλλά και τα μέλη μας για τη συμμετοχή τους στις πορείες παγκύπρια και σε όλα τα δημόσια ή διασημα πρόσωπα που θα συν ενεργήσουν στην δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση της όλης διοργάνωσης που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Αυτισμό.

Το γεγονός ό,τι κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αγκαλιαζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, εφοδιάζει τις οικογένειες των ατόμων με Αυτισμο με δύναμη και ελπίδα. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε αυτές τις εκδηλώσεις και φέτος, θα αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, πιο φιλικό, πιο προσβάσιμο με αποδοχή, σεβασμό αλλά και συμπερίληψη στα Άτομα με Αναπηρίες.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top