ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Όχι σε λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες με βάση τα συμφέροντα μερικών»

Πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Όχι σε λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες με βάση τα συμφέροντα μερικών»

Οι αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες με βάση συμφέροντα μόνο μερικών κρατών, ερήμην των υπολοίπων, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, το Σάββατο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε επίσης πως λίγο πιο μακριά από το συνέδριο, βρίσκεται "η κατεχόμενη Κύπρος, η τελευταία ημικατεχόμενη Ευρωπαϊκή χώρα".

Επιπλέον, παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κυβέρνησης Μελόνι στην Ιταλία για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Προστίθεται ότι ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR στην Ιταλία, Carlo Fidanza, είπε στο ΕΛΑΜ "σας περιμένουμε στη νέα Ευρωβουλή. Ως ΕΛΑΜ θέλουμε να εκλέξετε και να στείλετε δικό σας αντιπρόσωπο στο ECR".

Ακολούθως, ο Antonio Giordano, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ECR στην Ιταλία καλωσόρισε το ΕΛΑΜ στο ECR και εξήρε τους αγώνες του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Giordano διατύπωσε την ανησυχία του για το μεγάλος βάρος που πέφτει στις πλάτες της Κύπρου λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο Μεταναστευτικό. Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ECR στην Λευκωσία, δηλώνοντας ότι θα επαναληφθεί.

Η Υφυπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Isabella Rauti, δήλωσε τον θαυμασμό και τη συμπαράσταση της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου και των αγώνων του, προσθέτει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι όλοι οι ομιλητές εξήραν τη σημαντικότητα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μείνουν ενωμένα και αλληλέγγυα μεταξύ τους, σεβόμενα, το ένα το άλλο, τις εθνικές αξίες και την εθνική ταυτότητα της κάθε χώρας μέλους. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως το μεταναστευτικό.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στα ενεργειακά, τις προκλήσεις της νέας εποχής, και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση στην Κύπρο, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τον κυπριακό λαό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το κόμμα της Κυβέρνησης της Ιταλίας, το μεγαλύτερο κόμμα της Πολωνίας, το "μεγαλύτερο πατριωτικό" κόμμα της Τσεχίας, το συγκυβερνών κόμμα της Φιλανδίας, καθώς και υψηλά ιστάμενοι αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι από Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Ουκρανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top