ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Όχι σε λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες με βάση τα συμφέροντα μερικών»

Πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Όχι σε λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες με βάση τα συμφέροντα μερικών»

Οι αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες με βάση συμφέροντα μόνο μερικών κρατών, ερήμην των υπολοίπων, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, το Σάββατο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε επίσης πως λίγο πιο μακριά από το συνέδριο, βρίσκεται "η κατεχόμενη Κύπρος, η τελευταία ημικατεχόμενη Ευρωπαϊκή χώρα".

Επιπλέον, παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κυβέρνησης Μελόνι στην Ιταλία για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Προστίθεται ότι ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR στην Ιταλία, Carlo Fidanza, είπε στο ΕΛΑΜ "σας περιμένουμε στη νέα Ευρωβουλή. Ως ΕΛΑΜ θέλουμε να εκλέξετε και να στείλετε δικό σας αντιπρόσωπο στο ECR".

Ακολούθως, ο Antonio Giordano, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ECR στην Ιταλία καλωσόρισε το ΕΛΑΜ στο ECR και εξήρε τους αγώνες του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Giordano διατύπωσε την ανησυχία του για το μεγάλος βάρος που πέφτει στις πλάτες της Κύπρου λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο Μεταναστευτικό. Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ECR στην Λευκωσία, δηλώνοντας ότι θα επαναληφθεί.

Η Υφυπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Isabella Rauti, δήλωσε τον θαυμασμό και τη συμπαράσταση της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου και των αγώνων του, προσθέτει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι όλοι οι ομιλητές εξήραν τη σημαντικότητα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μείνουν ενωμένα και αλληλέγγυα μεταξύ τους, σεβόμενα, το ένα το άλλο, τις εθνικές αξίες και την εθνική ταυτότητα της κάθε χώρας μέλους. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως το μεταναστευτικό.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στα ενεργειακά, τις προκλήσεις της νέας εποχής, και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση στην Κύπρο, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τον κυπριακό λαό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το κόμμα της Κυβέρνησης της Ιταλίας, το μεγαλύτερο κόμμα της Πολωνίας, το "μεγαλύτερο πατριωτικό" κόμμα της Τσεχίας, το συγκυβερνών κόμμα της Φιλανδίας, καθώς και υψηλά ιστάμενοι αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι από Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Ουκρανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top