LIKE ONLINE

Aυτός είναι ο πανέξυπνος λόγος που τα ρολόγια ρυθμίζονται πάντα στην ίδια ακριβώς ώρα όταν εμφανίζονται σε διαφημίσεις

Aυτός είναι ο πανέξυπνος λόγος που τα ρολόγια ρυθμίζονται πάντα στην ίδια ακριβώς ώρα όταν εμφανίζονται σε διαφημίσεις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ρολόγια στις διαφημίσει δείχνουν πάντα την ίδια ώρα;

Όταν πρόκειται για διαφημίσεις, κάθε λεπτομέρεια της καμπάνιας εξετάζεται από μια ομάδα μάρκετινγκ πολύ προσεκτικά.

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να θέλετε να αγοράσετε το προϊόν, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ έξυπνη πτυχή στις διαφημίσεις ρολογιών, την οποία πιθανώς δεν έχετε παρατηρήσει, αλλά σίγουρα δεν θα μπορείτε να ξεχάσετε από δω και στο εξής.

Τώρα οι ειδικοί εξερεύνησαν σε βάθος τον ακριβή λόγο για τον οποίο το ρολόι ρυθμίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη ώρα στις διαφημίσεις - και ο συγκεκριμένος λόγος μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξει.

Αν κοιτάξτε προσεκτικά οποιαδήποτε διαφήμιση ρολογιού, μπορεί να παρατηρήσετε ότι όλα δείχνουν ακριβώς την ίδια ώρα - 10:10 για την ακρίβεια. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν δεν μας πιστεύετε, πληκτρολογήστε «ρολόι» στη Google και θα βρείτε κάθε ρολόι να σας κοιτάζει με την ίδια ώρα. 10:10. Η πρακτική απόφαση πίσω από τη χρήση της θέσης 10:10 σημαίνει ότι οι διαφημιστές είναι σε θέση να προβάλλουν με σαφήνεια τα στοιχεία της πρόσοψης του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών και του λογότυπου της μάρκας.

Αλλά αυτό εξακολουθεί να μην εξηγεί γιατί οι διαφημιστές επιλέγουν σχεδόν αποκλειστικά τη θέση 10:10. Εξάλλου, η τοποθέτηση και των δύο δεικτών στις 4:40 θα έδινε το ίδιο αποτέλεσμα, σωστά;

Λοιπόν, μια θεωρία γι' αυτό μπορεί να εξηγηθεί από τα υποσυνείδητα συνθήματα που συχνά αναπτύσσονται στις έντυπες διαφημίσεις. Με την τοποθέτηση και των δύο δεικτών στη θέση 10:10, ο αριθμητικός πίνακας του ρολογιού μοιάζει με ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Ενώ η θέση 4:40 θα έδινε την εντύπωση ότι το ρολόι σας κοιτάζει με κατσούφιασμα.

1

Εξηγώντας περαιτέρω το φαινόμενο, η Linda Kaplan Thaler δήλωσε στους New York Times ότι οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα αντικείμενο με θετική χροιά.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top