Η Χαμάς ζήτησε εφαρμογή του σχεδίου εκεχειρίας του Προέδρου Μπάϊντεν

Η Χαμάς ζήτησε εφαρμογή του σχεδίου εκεχειρίας του Προέδρου Μπάϊντεν

Η Χαμάς προέτρεψε την Κυριακή τους μεσολαβητές της να εφαρμόσουν το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντί να διεξάγουν περισσότερες συνομιλίες.

Η δήλωση της Χαμάς ήρθε μια ημέρα μετά από τα πιο φονικά ισραηλινά χτυπήματα στην Λωρίδα της Γάζας τους δέκα μήνες που διαρκεί ο πόλεμος.

Διεθνείς διαμεσολαβητές προσκάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να επαναλάβουν τις συνομιλίες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων.

Το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόσκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και την Αίγυπτο για έναν γύρο συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η Χαμάς δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί την εφαρμογή ενός σχεδίου εκεχειρίας που καταρτίστηκε από τον Μπάιντεν στις 31 Μαΐου και αργότερα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «αντί να περάσει από περισσότερους γύρους διαπραγματεύσεων ή νέες προτάσεις».

Η Χαμάς «απαιτεί από τους διαμεσολαβητές να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για να εφαρμόσουν αυτό που πρότειναν στο κίνημα... με βάση το όραμα του Μπάιντεν και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να υποχρεώσουν την (ισραηλινή) κατοχή να συμμορφωθεί», αναφέρει δήλωση της οργάνωσης.

Ο Μπάϊντεν μίλησε για οδική χάρτη για «μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» που θα εφαρμοστεί σε 3 φάσεις.

Η Χαμάς όρισε την περασμένη Τρίτη τον αρχηγό της στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, διάδοχο του δολοφονηθέντος πολιτικού ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το νέο «προεδρικό»: «Σφραγίζουμε την παρουσία μας σε αυτά τα εδάφη»

Νέα πρόκληση Ερντογάν για το νέο «προεδρικό»: «Σφραγίζουμε την παρουσία μας σε αυτά τα εδάφη»

Σύμβολο της αποφασιστικότητας, της θέλησης και της αγάπης των Τ/κ για την ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και έκφραση «της βούλησης ενός κράτους που υπάρχει απέναντι στην αδικία και την ανομία», χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν το νέο «προεδρικό» συγκρότημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE