ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Γεωργίας: Θα υλοποιήσει έργα €160 εκ για την προστασία του περιβάλλοντος

Υπουργείο Γεωργίας: Θα υλοποιήσει έργα €160 εκ για την προστασία του περιβάλλοντος

Έργα αξίας €160 εκ που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία, αναμένεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την περίοδο 2014-2020. Τα έργα αφορούν τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης είχε την Πέμπτη συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και συζήτησε μαζί της τόσο την πρόοδο των έργων για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 όσο και το πλαίσιο συνεργασίας για τα έργα της περιόδου 2014-2020.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εκτελέσουμε έργα αξίας €160 εκ. που έχουν κατανεμηθεί κάτω από τον άξονα περιβάλλον και ευελπιστούμε ότι με αυτά τα έργα θα καταφέρουμε πρώτον να προστατεύσουμε το περιβάλλον, δεύτερο να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην Κύπρο, να δημιουργήσουμε περιφερειακή ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας έναντι της στρατηγικής της Ευρώπης για το 2020», δήλωσε ο κ. Κουγιάλης ύστερα από τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την Επίτροπο για την προθυμία της να βοηθήσει όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, όσον αφορά τα προγράμματα και την απορρόφηση πόρων από την ΕΕ.

Από πλευράς της η κ. Κρέτσου συνεχάρη τον Υπουργό για τη δουλειά που έγινε σε μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη διαχείριση αποβλήτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μια πολύ αποφασιστική χρονιά», αφού τα προγράμματα για την περίοδο 2007-2013 θα ολοκληρωθούν με έργα μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, ενώ την ίδια στιγμή αρχίζει η νέα προγραμματική περίοδος.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Κύπρο με ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ», είπε. Δήλωσε επίσης ετοιμότητα να βοηθήσουν την Κύπρο να εξέλθει της κρίσης και να δημιουργήσει νέα πολιτική ανάπτυξης που θα παράγει περισσότερες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων.

Παράλληλα χαιρέτισε το βελτιωμένο κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο νησί και εξέφρασε την ελπίδα να επέλθει σύντομα η επανένωση. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει με τα προγράμματα στην ειρήνη και τη συμφιλίωση αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη.

 Βασικά θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ήταν η ολοκλήρωση έργων της περιόδου 2007-2013 και ο σχεδιασμός για την νέα περίοδο 2014-2020 μέσω της χρήσης των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής και η εθνική στρατηγική για την διαχείριση των οικιακών αποβλήτων.

Βασικός στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τόνισε ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι η χρήση των πόρων για την υλοποίηση έργων με υψηλή προστιθέμενη αξία που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και στη προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Κύπριων πολιτών. Μέσω της επίτευξης αυτών των στόχων η Κύπρος θα συνεισφέρει και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη στρατηγική Ευρώπη  2020.

Τονίσθηκε επίσης η προσπάθεια που καταβάλλεται για πλήρη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία τόσο για την περίοδο 2017-2013 που λήγει στο τέλος του 2015 όσο και για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top