Μετά την τελετή των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο εντυπωσιακό Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, το μετρό άνοιξε τις πύλες του, για να υποδεχθεί τον κόσμο.
Όπως φαίνεται στα βίντεο του thestival.gr, πολίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σε όλους τους σταθμούς του έργου και περίμεναν υπομονετικά να δοθεί το σήμα, ώστε ν' αρχίσουν τα δρομολόγια και να επιβιβαστούν στα πρώτα βαγόνια.
Θεσσαλονικείς, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν από άλλες πόλεις για να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη την ημέρα αυτή, μπήκαν στα βαγόνια, έβγαλαν φωτογραφίες, αποτύπωσαν τις ιστορικές στιγμές και έκαναν λόγο για ημέρα χαράς για την πόλη.
Η χρήση του μετρό θα είναι δωρεάν από σήμερα Σάββατο και μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια το εισιτήριο θα κοστίζει 60 λεπτά, ενώ η τιμή της δέσμης 10+1 βασικών εισιτηρίων θα ανέρχεται στα 5,80 ευρώ. Η διαδρομή από τη Νέα Ελβετία μέχρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης διαρκεί 17 λεπτά. Συνολικά λειτουργούν 13 εκδοτήρια και 104 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων διανεμημένα σε όλους τους σταθμούς του μετρό.
Η έκδοση και επαναφόρτιση εισιτηρίων γίνεται γρήγορα και εύκολα μέσω των μηχανημάτων, τα οποία δέχονται πληρωμές με μετρητά, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Στα στελεχωμένα εκδοτήρια της εταιρείας λειτουργίας THEMA που βρίσκονται στους σταθμούς του μετρό, γίνεται και προσωποποίηση καρτών για τους επιβάτες.
Οι ώρες λειτουργίας
Το μετρό θα λειτουργεί από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα καθημερινά, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα το ωράριό του θα επεκτείνεται έως τις 2:00. Τα δρομολόγια αρχικά θα εκτελούνται ανά 3,5 λεπτά τις ώρες αιχμής και μελλοντικά, με την προσθήκη της επέκτασης Καλαμαριάς και των επιπλέον 15 συρμών, θα μπορεί να φτάσει τα 90 δευτερόλεπτα.
Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.