Κυπριακό: Παίρνει παράταση η πολυμερής διάσκεψη- Με τον νέο χρόνο στην Κύπρο, η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο

Κυπριακό: Παίρνει παράταση η πολυμερής διάσκεψη- Με τον νέο χρόνο στην Κύπρο, η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο

Η σύγκληση της πολυμερούς διάσκεψης για το κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος με την βοηθό του ΓΓ ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, στη Ντόχα.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε πως κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως της πολυμερούς διάσκεψης προηγηθεί η απαραίτητη προεργασία και αυτό είπε, είναι κάτι που η δική μας πλευρά θεωρεί πολύ σημαντικό. Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της κυρίας Ντι Κάρλο στην Κύπρο, η οποία όπως είπε χρονικά τοποθετείται στις αρχές του 2025. Σημείωσε πως κατά την παραμονή της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ερσίν Τατάρ, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης.

Παρά το γεγονός ότι στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις για το θέμα της διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης μεταξύ των διαπραγματευτών για το κυπριακό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό, με την τ/κ πλευρά να επιμένει στη διάνοιξη του οδοφράγματος της Μιας Μηλιάς, χωρίς ωστόσο να δίνει απαντήσεις στο αίτημα της ε/κ πλευράς για τη διάνοιξη είτε του οδοφράγματος των Κοκκίνων, είτε του Πυροίου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ερσίν Τατάρ θα βρεθούν στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, με την ευκαιρία του τέλους του έτους. Η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας και θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν, μετά το δείπνο που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις 15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE