ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» η Λεμεσός – Φωνάζουν κάτοικοι «Στο ίδιο έργο θεατές» (ΦΩΤΟ & VIDEO)

«Πνίγηκε» η Λεμεσός – Φωνάζουν κάτοικοι «Στο ίδιο έργο θεατές» (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ξύπνησε ο εφιάλτης των πλημμυρών σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας, 26/10.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

Φώτο: Αντώνης Κέσας/ social media 

Τα χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο και  το αποχετευτικό σύστημα εντός της οικιστικής περιοχής της Λεμεσού,  με τις πρώτες δυνατές βροχές, έρχονται ξανά στην επιφάνεια.

Οι εικόνες, τις οποίες βλέπετε πιο κάτω, από τρεις περιοχές μιλούν από μόνες τους. Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι και καταγγέλλουν τις δημοτικές αρχές ότι δεν κάνουν τίποτε για  απάμβλυνση τους προβλήματος.

Χαρακτηριστικά είναι το σχόλια πολιτών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

 «Φίλοι μου αυτό είναι το σπίτι μου στον Ποταμό Γερμασόγειας. Διακρίνεται καμιά διαφορά με την Βενετία? Ναι, μας λείπουν οι  γόνδολες! Κάθε χρόνο έχουμε αυτή την χαρά των πλημυρισμένων σπιτιών, να βλέπουμε τα αυτοκίνητα μας να καταστρέφονται και το χειρότερο ένας δρόμος ποτάμι που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Κάθε χρόνο πάνε και έρχονται επιστολές. Αλλά πάντα ακούμε  τις ίδιες απαντήσεις. «Θα μελετήσουμε το παράπονο σας»! Ακούσαμε και αυτό – «Όταν βρέχει να είσαστε σε ετοιμότητα για να μετακινητέ την περιουσία σας»

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια! Επίσης έχει βρεθεί και η λύση του! Τα φεάτρια είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους χείμαρρους!

Απλά πήρατε μια ιδέα το πώς θα είναι το βράδυ μας σήμερα 26/10/2015 και έπονται  και άλλες εκπλήξεις! Κάποιοι άλλοι φυσικά θα κοιμούνται ήσυχα – ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ»

«Το σπίτι μου σήμερα. Ένα μέτρο στάθμη το νερό. Κάθε χρόνο, στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε χρόνο τρέχουμε να προλάβουμε να σώσουμε την περιουσία μας. Ανίκανοι του δήμου Γερμασόγειας, πού είστε να καθαρίσετε έγκαιρα τα φρεάτια και να κάνετε "πρόληψη"; Αν είναι για τις ψήφους, ξέρετε να βουράτε που πόρτα σε πόρτα.»

Γερμασόγια 

Βασιλέως Κωνσταντίνου 

 

Περιοχή Τσιρείου 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης του



ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top