Αξιολογούν την κατάσταση στον Μαυροκόλυμπο οι μηχανικοί και τεχνικοί του ΤΑΥ

Αξιολογούν την κατάσταση στον Μαυροκόλυμπο οι μηχανικοί και τεχνικοί του ΤΑΥ

Οι μηχανικοί και τεχνικοί του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων βρίσκονται και σήμερα στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου προκειμένου να μελετήσουν εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης του προβλήματος, μετά την εκκένωση του, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τεχνική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του δεν επέτρεπε την επέμβαση για επίλυση του προβλήματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου.

Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κ. Γρηγορίου, «προσπαθούν να βρουν μια λύση, η οποία θα επιτρέπει μελλοντικά τη συντήρηση του φράγματος αλλά και την επέμβαση σε περίπτωση προβλήματος». Επιπρόσθετα, όπως είπε, οι μηχανικοί και τεχνικοί του ΤΑΥ προβαίνουν σε κάποιες αξιολογήσεις, ώστε να αποφασίσουν και να καταλήξουν τις επόμενες ημέρες σχετικά με τη μέθοδο που θα επιλέξουν και ακολούθως θα τους ενημερώσουν.

Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, προσθέτοντας πως η βλάβη που σημειώθηκε στο φράγμα του Μαυροκόλυμπτου οφείλεται στην αστοχία και στην καταστροφή του αγωγού εξαερισμού. Εκτίμησε επίσης πως η βλάβη δεν έχει σχέση με τη μη συντήρηση που «κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE