Συγκινεί ο 92χρονος εθελοντής παππούς Αντρέας: Πληρώνει 1000 ευρώ για να μπορεί να παραδίδει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Συγκινεί ο 92χρονος εθελοντής παππούς Αντρέας: Πληρώνει 1000 ευρώ για να μπορεί να παραδίδει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, ο κ. Αντρέας, ένας 92χρονος παππούς, αναδεικνύεται σε ένα φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού και αυτοθυσίας.

Παρά την προχωρημένη του ηλικία, ο κ. Αντρέας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της φτώχειας, παραδίδοντας τρόφιμα σε άπορες οικογένειες και προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η ιστορία του κ. Αντρέα είναι ακόμα πιο συγκινητική αν αναλογιστεί κανείς το κόστος που αναλαμβάνει για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Όπως αποκάλυψε η κ.Μαρία Αντωνίου, δημιουργός του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Αγκαλιάζω με αγάπη", στο οποίο δραστηριοποιείται ο κ. Αντρέας, ο ίδιος πληρώνει κάθε χρόνο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1000 ευρώ για την ασφάλεια του οχήματός του, προκειμένου να μπορεί να οδηγεί και να παραδίδει τα τρόφιμα στις άπορες οικογένειες.

Αυτό το ποσό, που για πολλούς θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας, για τον κ. Αντρέα αποτελεί απλώς ένα "τίμημα" για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. Η δέσμευσή του στην προσφορά είναι τόσο ισχυρή που δεν διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι άπορες οικογένειες θα έχουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Η περίπτωση του κ. Αντρέα αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για την προσφορά. Αντιθέτως, η εμπειρία και η σοφία που συνοδεύουν την ηλικία μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της κοινωνίας. Ο κ. Αντρέας δεν είναι απλώς ένας εθελοντής που παραδίδει τρόφιμα. Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει, που δείχνει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

 Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ-Τατάρ – Τι συμφωνήθηκε και τι αρνήθηκε η τουρκοκυπριακή πλευρά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ-Τατάρ – Τι συμφωνήθηκε και τι αρνήθηκε η τουρκοκυπριακή πλευρά

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:00 η συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE