«Μυρίζει» καλοκαίρι: Κοντά στο 40αρι σήμερα η θερμοκρασία – Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού» για το τριήμερο

«Μυρίζει» καλοκαίρι: Κοντά στο 40αρι σήμερα η θερμοκρασία – Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού» για το τριήμερο

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός. Το απόγευμα της Κυριακής, τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γιατί η Τουρκία ενοχλείται από τα θαλάσσια πάρκα - Η επιμονή στις γκρίζες ζώνες και η «απάντηση»

Γιατί η Τουρκία ενοχλείται από τα θαλάσσια πάρκα - Η επιμονή στις γκρίζες ζώνες και η «απάντηση»

Η ανακήρυξη δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό το μεγάλο βήμα, που είχε ήδη προαναγγελθεί προκάλεσε έντονη αντίδραση από την τουρκική πλευρά, με δηλώσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα της ενέργειας και δηλώνουν την πάγια θέση της Τουρκίας για «γκρίζες ζώνες».

BEST OF TOTHEMAONLINE