ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΤ: Στα 2,6 εκατ. εκτιμώνται οι τουρίστες μέχρι το τέλος του 2015

ΚΟΤ: Στα 2,6 εκατ. εκτιμώνται οι τουρίστες μέχρι το τέλος του 2015

Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια περιηγητές εκτιμάται ότι θα είναι ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων της Κύπρου για το 2015, πλησιάζοντας έτσι τις επιδόσεις της χρονιάς ορόσημο, το 2001 (2 εκατομμύρια και 697 χιλιάδες).

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα και μια εξέλιξη που ενισχύει την τιτάνια προσπάθεια της Κύπρου για επιστροφή και εδραίωση της πορείας της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που διεξάγει η Στατιστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, οι αφίξεις περιηγητών τον Οκτώβριο 2015 ανήλθαν στις 269.363 σε σύγκριση με 251.453 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφοντας, για ένα ακόμα μήνα, αύξηση 7,1%.

Αύξηση σημειώθηκε στις αφίξεις περιηγητών από όλες σχεδόν τις χώρες-πηγές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 13,3%), την Γερμανία (αύξηση 29,5%), την Ελλάδα (αύξηση 34,7%), τις Βόρειες Χώρες εκτός της Φινλανδίας (συνολική μέση αύξηση 15,3%) καθώς και στο τουριστικό ρεύμα από χώρες όπως η Πολωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ουκρανία μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015, η συνολική αύξηση στις αφίξεις περιηγητών σταθεροποιήθηκε στο 7,4% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, με τις αφίξεις τουριστών να ανέρχονται σε 2.472.963, αριθμός ο οποίος αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, για την περίοδο αυτή, μετά τους αριθμούς-ρεκόρ του 2001.

Οι αφίξεις περιηγητών από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυξημένες κατά 18,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, και αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο για ολόκληρο το 2015 και να κυμανθούν στα επίπεδα του 2011. Παράλληλα, οι αφίξεις τουριστών από την Γερμανία έφθασαν τις 100 χιλιάδες, καταγράφοντας μέχρι στιγμής αύξηση 33,9%, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνονται στο τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ, την Ελλάδα καθώς επίσης και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση στις αφίξεις από Ρωσία συγκρατείται οριακά κάτω από το 20%, ενώ η μέση μείωση από τις Βόρειες Χώρες έχει περιοριστεί στο 8,0%.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο πάνω ενθαρρυντικές επιδόσεις σημειώνονται χωρίς την προσθήκη αυξημένου τουριστικού ρεύματος που ενδεχομένως θα προσελκύσει η Κύπρος λόγω των διεθνών εξελίξεων και τάσεων" προσθέτει ο ΚΟΤ.

Εξάλλου, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στον ΚΟΤ με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  και των Συνδέσμων ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και ACTA, για το θέμα των απαραίτητων ενεργειών και δράσεων της τρέχουσας περιόδου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες των τουριστικών περιοχών για βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας ενόψει της αυξημένης ζήτησης για τη χειμερινή περίοδο, με τον ΚΟΤ να συντονίζει την ανανεωμένη, συλλογική πρωτοβουλία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top