ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αστυνομία διερευνά τα επεισόδια εναντίον των Τ/κ

Η Αστυνομία διερευνά τα επεισόδια εναντίον των Τ/κ

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις από τρεις διαφορετικές μη οργανωμένες ομάδες μαθητών φέρεται να προκλήθηκαν επιθέσεις εναντίον αυτοκινήτων Τουρκοκυπρίων, στις δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν δύο άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι. Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στα φώτα του πρώην “Μιλάνο”, στην Έγκωμη. Μαθητές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο. Ο επιβάτης, που δεν τραυματίστηκε, δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Με συνοδεία αστυνομίας, όπως είπε η κ. Τυρίμου, πήγε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και πέρασε στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέχισε, συνέβη στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή όπου άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε όχημα με τ/κ πινακίδες που επέβαινε ένας Τ/κ και τον τραυμάτισαν στο μάτι. Ο Τ/κ μεταφέρθηκε και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το τρίτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα πάντα με την κ. Τυρίμου, στην οδό Χύτρων, που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας, όταν άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες όπου επέβαιναν δύο άτομα, πατέρας και γιος, και άρχισαν να πετάνε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος ο πατέρας. Ζημιές προκλήθηκαν και στο όχημα. Και για τα δύο αυτά περιστατικά, σημείωσε, οι Τ/κ προέβησαν σε καταγγελίες και άρχισε ήδη η συλλογή στοιχείων και κλήθηκαν κάποια άτομα για κατάθεση.

Η Αστυνομία, ανέφερε η κ. Τυρίμου, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της σήμερα για τις εκδηλώσεις εκπόνησε ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση και την πραγματοποίηση των οργανωμένων εκδηλώσεων και πορειών από συγκροτημένες ομάδες στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλλας, της οδού Λήδρας και στον Άγιο Κασσιανό, όπου ήταν οι μαθητές της ΠΣΕΜ.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ διοργάνωσε πορεία από τα γραφεία του στην οδό Νάξου μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, η οποία συνοδευόταν από μέλη της Τροχαίας και άλλους αστυνομικούς, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Στα οδοφράγματα είχε μαθητές και φοιτητές, ανέφερε η κ. Τυρίμου “και μάλιστα μεγάλο αριθμό”.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέφερε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, διερευνά τις δύο καταγγελίες συλλέγοντας πληροφορίες, περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες και αλλού για τον εντοπισμό των δραστών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top