ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Από την πορεία των συνομιλιών εξαρτάται πότε θα λυθεί το Κυπριακό

Ν. Χριστοδουλίδης: Από την πορεία των συνομιλιών εξαρτάται πότε θα λυθεί το Κυπριακό

Το πότε θα υπάρξει λύση του Κυπριακού θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι στόχος είναι να υπάρξει λύση του Κυπριακού μέχρι το Μάιο, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν έχει σημασία να πούμε ότι θα υπάρξει λύση μέχρι τον Μάιο ή μέχρι το Καλοκαίρι, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ούτως η άλλως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημείωσε ότι “το πότε θα υπάρξει λύση του προβλήματος θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Στόχος, πρόσθεσε, “είναι μέσα από τη διασταυρούμενη διαπραγμάτευση και τη συζήτηση που γίνεται επί όλων των θεμάτων να δούμε κατά πόσο μπορούν να επιτευχθούν συγκλίσεις και να σμικρυνθούν οι διαφορές που υπάρχουν στις θέσεις των δύο πλευρών”.

Θα πρέπει, επίσης, να δούμε, συνέχισε, “πού παραμένουν ουσιαστικές διαφωνίες για να δούμε πώς προχωρούμε και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση πραγμάτων”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στις δύο συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 23 και 25 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν εκκρεμούντα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του περιουσιακού, και θα καθοριστούν οι συναντήσεις για το Δεκέμβριο.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία κράτησε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι “η συνάντηση ήταν παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα”.

"Αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο διαβούλευσης, δεν έχει συμφωνηθεί ολοκληρωμένα οτιδήποτε. Παρατηρείται πρόοδος θα πρέπει να πω, αλλά, επαναλαμβάνω, υπάρχει και δρόμος να διανύσουμε", κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top