ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η ομάδα που σώζει ζωές στην Κύπρο! – Προστατεύει τα παιδιά

Αυτή είναι η ομάδα που σώζει ζωές στην Κύπρο! – Προστατεύει τα παιδιά

Μπαίνοντας στο γραφείο βλέπω μπροστά μου δυο άντρες γεροδεμένους που θα έλεγα πως μου έμοιαζαν για «μοτοσικλετιστές», μαζί τους και μια γυναίκα. Αυτό όμως που έμαθα στην συνέχεια με συγκίνησε και με έκανε να υποκλιθώ στην προσπάθεια τους.

Ο Τζίμης Αγγελίδης, ο Χρίστος Ζαμπακίδης και η Έλενα Χειμωνίδου, μου εξήγησαν τον στόχο και τον σκοπό του Σταρ Κλαμπ Κύπρου.

Tης Έλενας Τσιακούπη

Και οι τρεις τους είναι μέλη και συγκεκριμένα ο κύριος κορμός της ομάδας Σταρ Κλαμπ Κύπρου, η οποία υπάγεται στο Star Club Αμερικής. Έχουν οργανωθεί και αναλαμβάνουν συνεχώς δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τον εθελοντισμό με κάθε τρόπο.

Η αγάπη τους για την μοτοσυκλέτα δεν ήταν η μόνη τους έγνοια, καθώς το όραμα τους καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο μεγάλο.

«Το Σταρ Κλαμπ Κύπρου ιδρύθηκε το 1999. Είναι Λέσχη Μοτοσικλετιστών, μέλος του διεθνούς οργανισμού Star Touring & Riding Association. Πρόκειται για λέσχη πού για να γίνει κάποιος μέλος, παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και όχι ο τύπος μηχανής. Ενώ ο εθελοντισμός είναι μια από τις προτεραιότητες μας» αναφέρει ο Τζίμης Αγγελίδης.

Οι εθελοντικές εκδηλώσεις τους περιλαμβάνουν την διαδρομή αγάπης για το «ένα όνειρο μια ευχή» σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, εδώ και 15 χρόνια, καθώς είναι η διοργανώτρια λέσχη.

Έχουν βραβευτεί για την προσφορά τους τόσο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και από την Τροχαία Κύπρου.

Οργανώνουν εκστρατείες και σεμινάρια για ενημέρωση , ασφάλεια και πρόληψη σε συνεργασία με την Τροχαία Αρχηγείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιούργησαν το καλοκαίρι την ομάδα «Μοτοσικλετιστή Παρατηρητή Υπαίθρου» σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία Κύπρου, κάνοντας περιπολίες στα δάση για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτρέψουν πυρκαγιές.

Τιμή αποτελεί η άδεια που τους δόθηκε για να μεταφέρουν για 2 χρονιές το Άγιο Φως (2014-2015) σε διάφορες εκκλησίες και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μέσα στο βιογραφικό της ομάδας τους είναι και η διοργάνωση σεμιναρίων «Αμυντικής Οδήγησης» για τα μέλη και φίλους της λέσχης.

« Η "Αμυντική Οδήγηση", είναι αυτό που κάνει την διαφορά και σώζει ζωές» μου ανέφεραν. Και μέσα από αυτό το σεμινάριο έχοντας καλεσμένους τέσσερεις 17χρόνους οι οποίοι με τις απορίες τους, τους άφησαν άφωνους, γεννήθηκε και η "ιδέα" για την νέα τους εθελοντική "δράση".

«Η ιδέα μας, απλή αλλά και συνάμα πολύ πρωτοποριακή. Να πετύχουμε σ’ αυτό στο οποίο όλα αυτά τα σεμινάρια και ημερίδες απέτυχαν. Να ανοίξουμε πραγματικά τα αυτιά μας προς τα νεαρά παιδιά. Να πάμε εμείς κοντά σε αυτά. Στους δικούς τους χώρους. Έστω και μία ζωή να καταφέρουμε να σώσουμε, εμείς θα το θεωρήσουμε μεγάλη επιτυχία. Πάντοτε μιλάμε επί εθελοντικής βάσεως».

Σε ερώτηση γιατί δεν κάνουν το ίδιο και για τους ενήλικες μοτοσικλετιστές, η απάντηση τους ήταν: «Τους ενήλικες "καμικάζι μοτοσικλετιστές" κανείς ΔΕΝ μπορεί να τούς σώσει, διότι δεν θέλουν να ακούσουν κανένα. Με τα νεαρά όμως παιδιά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Μία επαφή με σωστούς μοτοσικλετιστές θα τα επηρεάσει θετικά. Είμαι σίγουρος ότι αν έστω και ένας αν επηρεαστεί, αυτός θα επηρεάσει και δεύτερο και αυτός έναν τρίτο».

Ο Τζίμης Αγγελίδης συνέχισε λέγοντας: «Την ομάδα μου την έχω ήδη επιλέξει. Πρόκειται για μία μικρή αλλά δυνατή ομάδα. Φρόντισα να υπάρχουν σοβαρά άτομα όλων των ηλικιών, να υπάρχουν μοτοσικλέτες όλων των τύπων, να υπάρχουν γνωστά και αναγνωρίσιμα άτομα, γυναίκα οδηγός, και φυσικά η Έλενα Χειμωνίδου που αναμφισβήτητα διαθέτει μεγάλη πείρα στην οργάνωση και διεκπεραίωση δράσεων οδικής ασφάλειας. Όταν και εφόσον κριθεί ωφέλιμο και αναγκαίο, έχω στην διάθεση μου άντρες του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και Πρωταθλητές αγώνων Πίστας».

Τέτοιες δράσεις και προσπάθειες πρέπει να δημοσιεύονται και να προωθούνται και εμείς συγχαίρουμε την ομάδα του Σταρ Κλαμπ Κύπρος τους οποίους μπορείτε να βρείτε στην σελίδα τους στο Facebook με την ονομασία “Star Club Cyprus”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top