ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bρετανικές Βάσεις: «Κανένας από τους 115 που ήρθαν στην Κύπρο δεν είναι επικίνδυνος»

Bρετανικές Βάσεις: «Κανένας από τους 115 που ήρθαν στην Κύπρο δεν είναι επικίνδυνος»

Καμία ανησυχία για το ποιόν των 115 μεταναστών, οι οποίοι στις 21 Οκτωβρίου έφθασαν στις Βάσεις Ακρωτηρίου στις 21 Οκτωβρίου σύμφωνα με τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline η Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων ,  Connie  Pierce,  ανέφερε ότι μετά από εξετάσεις που έγιναν ανάμεσα στους 115 μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν στις 21 Οκτωβρίου με βάρκα στις Βάσεις Ακρωτηρίου, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος από αυτούς είναι επικίνδυνος.

Η Connie Pierce , πρόσθεσε επίσης ότι υπό κράτηση  τελεί  στα αστυνομικά κρατητήρια των Βρετανικών Βάσεων ένα πρόσωπο, για τους εμπρησμούς στα αντίσκηνα, τα οποία στήθηκαν στις Βάσεις Δεκέλειας για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στις αρχές Νοεμβρίου.

Δικαίωμα για να μπαινοβγαίνουν στις Βρετανικές Βάσεις  έχουν όσοι αιτήθηκαν  πολιτικό άσυλο και κατέχουν πάσο. 

53 πρόσφυγες  έχουν μεταφερθεί στο καταυλισμό Κοκκινοτριμιθιάς , ενώ οι 62 είναι στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 , το οποίο επικαλείται  ασφαλείς πληροφορίες, πέντε από αυτούς , οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες από τους πλέον επικίνδυνους κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Κύπρο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο σχετικό ρεπορτάζ, πρόκειται για πέντε Παλαιστίνιους του Λιβάνου, όλοι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι τρείς μάλιστα απέδρασαν από φυλακές του Λιβάνου, όπου κρατούνταν ως μέλη του ISIS, ενώ και οι υπόλοιποι δύο έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνοι.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, εξασφάλισαν από τις αρχές των βάσεων άδεια για να κυκλοφορούν και εκτός του καταυλισμού, αφού υπέβαλαν αίτηση ασύλου. Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν…

Το ρεπορτάζ συνεχίζει ότι πριν από πέντε μέρες κάποιοι από τους πέντε θεάθηκαν στις Φοινικούδες,  ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ίχνη τους έχουν χαθεί και όλες οι ενδείξεις είναι ότι μετέβησαν στη Λευκωσία.

Και οι πέντε βρίσκονται στο κατάλογο των τριάντα περίπου ατόμων τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα, στη βάση πάντα πληροφοριών ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top