Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει το δικό του σχόλιο με αφορμή την συζήτηση που ξέσπασε με φόντο την θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανάρτησε φωτογραφία από απόσπασμα εφημερίδας της εποχής της ΕΟΚΑ,  συνοδευόμενη από τη φράση του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου:

«Στην εσχάτην ανάγκη θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται από το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός στον Γρηγόρη Αυξεντίου».

Η ανάρτηση του Προέδρου δείχνει σαφής υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και των ηρώων της ΕΟΚΑ. Έρχεται στον απόηχο του podcast του Φειδία Παναγιώτου, όπου αμφισβητήθηκε η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κόμματα και ιστορικούς.

Ο ΔΗΣΥ κατήγγειλε το ΑΚΕΛ για υποστήριξη των όσων αναφέρθηκαν στο επίμαχο podcast, επισημαίνοντας ότι «η ιστορία μας γράφτηκε με το αίμα των ηρώων μας και δεν μπορεί να παραχαράσσεται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Σε μια από τις πιο πυκνές διπλωματικά περιόδους των τελευταίων ετών εισέρχεται το Κυπριακό, με την προσωπική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να ετοιμάζεται για την καθοδική της επίσκεψη στον νησί στις αρχές Δεκεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE