Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει το δικό του σχόλιο με αφορμή την συζήτηση που ξέσπασε με φόντο την θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανάρτησε φωτογραφία από απόσπασμα εφημερίδας της εποχής της ΕΟΚΑ,  συνοδευόμενη από τη φράση του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου:

«Στην εσχάτην ανάγκη θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται από το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός στον Γρηγόρη Αυξεντίου».

Η ανάρτηση του Προέδρου δείχνει σαφής υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και των ηρώων της ΕΟΚΑ. Έρχεται στον απόηχο του podcast του Φειδία Παναγιώτου, όπου αμφισβητήθηκε η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κόμματα και ιστορικούς.

Ο ΔΗΣΥ κατήγγειλε το ΑΚΕΛ για υποστήριξη των όσων αναφέρθηκαν στο επίμαχο podcast, επισημαίνοντας ότι «η ιστορία μας γράφτηκε με το αίμα των ηρώων μας και δεν μπορεί να παραχαράσσεται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.