Ενέργειες Λευκωσίας για απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ

Ενέργειες Λευκωσίας για απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ

Η Λευκωσία απευθύνθηκε προς το Αμερικανικό Πεντάγωνο για την απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού για ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" την προηγούμενη εβδομάδα η Κυπριακή Δημοκρατία απευθύνθηκε με ρηματική διακοίνωση προς τις ΗΠΑ ζητώντας συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τα οποία ενδιαφέρουν την Κύπρο.

Τα οπλικά συστήματα περιλαμβάνονται σε πλεονάζοντα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τις προθέσεις της Λευκωσίας για ενίσχυση της κυπριακής αμυντικής θωράκισης με αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό το αποκάλυψε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Plus Channel.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, το κυπριακό ενδιαφέρον είναι στην βάση της λίστας που είχε κοινοποιηθεί προς την Κύπρο και περιλαμβάνει συγκεκριμένο διαθέσιμο υλικό.

Σε περίπτωση θετική απάντησης από τους Αμερικάνους, θα σταλούν ειδικοί από την Κύπρο για να δουν από κοντά τα οπλικά συστήματα που η κυπριακή πλευρά θέλει να αποκτήσει.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Σε μια προεκλογική περίοδο που αναμενόταν να κυριαρχήσει η οικονομία, η καθημερινότητα και το Κυπριακό, η πολιτική σκηνή ανατρέπεται αιφνιδιαστικά. Η υπόθεση «Σάντη» έχει εισβάλει δυναμικά στο δημόσιο διάλογο, αναγκάζοντας κόμματα και υποψήφιους, να επανακαθορίσουν στάσεις, να αλλάξουν ατζέντα και σε αρκετές περιπτώσεις, να κινηθούν σπασμωδικά. Το αποτέλεσμα; Ένα σκηνικό «όλοι εναντίον όλων», όπου η ουσία συχνά χάνεται, μέσα σε έναν θόρυβο καταγγελιών, αντεγκλήσεων και πολιτικής αμηχανίας.