ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τάσος Μιχαηλίδης: «Κάποιοι θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί μου από τον ΟΣΕΛ γιατί κατήγγειλα τις ατασθαλίες στην Αστυνομία» Παράνομες οι αποφάσεις τους

Τάσος Μιχαηλίδης: «Κάποιοι θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί μου από τον ΟΣΕΛ γιατί κατήγγειλα τις ατασθαλίες στην Αστυνομία» Παράνομες οι αποφάσεις τους

Η ομάδα των διευθυντών του «ΟΣΕΛ», νόμιμα και παράνομα διορισθέντων, που δρα, αποφασίζει και εκφέρει λόγο εκ μέρους της εταιρείας, «οικειοποιούμενη καταχρηστικά το όνομα του ΟΣΕΛ προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, δεν λέει την αλήθεια, με την οποία φαίνεται να έχει πάρει διαζύγιο», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Διευθυντής και μέτοχος του ΟΣΕΛ Τάσος Μιχαηλίδης.

Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι «αυτοί που σήμερα πουλάνε παραμύθια και διατυμπανίζουν ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι «η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», διεκδικώντας εύσημα για τις «μεγάλες προσπάθειές τους», είναι αυτοί που με δικές τους συνειδητές ενέργειες ακύρωσαν την επανεκκίνηση των δρομολογίων από τον Σταθμό Αρεδιού στις 9/11/2015 και φέρουν ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της ορεινής Λευκωσίας».

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Τάσου Μιχαηλίδη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΣΕΛ»

Αυτοί που σήμερα πουλάνε παραμύθια και διατυμπανίζουν ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι «η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», διεκδικώντας εύσημα για τις «μεγάλες προσπάθειές τους», είναι αυτοί που με δικές τους συνειδητές ενέργειες ακύρωσαν την επανεκκίνηση των δρομολογίων από τον Σταθμό Αρεδιού στις 9/11/2015 και φέρουν ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της ορεινής Λευκωσίας.

Η εγκληματική τους ενέργεια, να ακυρώσουν χωρίς καμία ενημέρωση τις ασφάλειες των λεωφορείων μου, αποκαλύπτει τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει. «Επαγγελματισμό» που επιβεβαιώνουν καθημερινά με ενέργειές τους, όπως την παράνομη μεταφορά επιβατών με ακατάλληλα και υπερήλικα λεωφορεία, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κοινού. Η απομάκρυνση των οδηγών του Σταθμού Αρεδιού με δικές τους οδηγίες, οι οποίες συνοδεύονταν από απειλές τερματισμού της εργοδότησής τους αν δεν υπάκουαν στις εντολές τους, οδήγησε υποχρεωτικά σε ματαίωση όλων των δρομολογίων, τα οποία θα ξεκινούσαν κανονικά από τον Σταθμό Αρεδιού στις 9/11, όπως είχα ενημερώσει γραπτώς το υπουργείο και τους κοινοτάρχες.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται πανηγυρικά το κύριο μέλημα της ομάδας «ΟΣΕΛ», που ήταν και παραμένει το κλείσιμο του Σταθμού Αρεδιού και η μεταφορά του στη Βιομηχανική Περιοχή Εργατών, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο σε χρόνο ρεκόρ εγκατέστησε εκεί πρόχειρα παραπήγματα και συνεχίζει ν’ αδιαφορεί για τα παρανόμως δρομολογηθέντα λεωφορεία. Κατά τα άλλα το υπουργείο μιλούσε για «διαφορά μεταξύ ιδιωτών».

Η απόφαση εκδιωγμού μερίδας εργαζομένων από την εταιρεία, βασίστηκε αποκλειστικά στην ανάγκη κάποιων να «ξεμπερδεύουν με τον Τάσο Μιχαηλίδη», ο οποίος κατήγγειλε στον Γενικό Ελεγκτή και στην Αστυνομία την εμπλοκή διευθυντών του ΟΣΕΛ σε ατασθαλίες. Οι απολύσεις είναι προϊόν παράνομης, αυθαίρετης και εκδικητικής απόφασης την οποία έλαβε ομάδα Διοικητικών Συμβούλων χωρίς καμιά προειδοποίηση, γραπτή ή προφορική, προς τους απολυθέντες ή τη δυνατότητα άσκησης του αναφαίρετου και νομικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους να ακουστούν και να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζουν. 

Όλες οι πιο πάνω «αποφάσεις» που αφορούν το προσωπικό, τον στόλο, τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Αρεδιού, εμένα και μέλη της οικογένειάς μου, έχουν ληφθεί παράνομα και χωρίς νόμιμη σύγκληση συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που συντελείται για πέραν του ενός έτους, μετά την παράνομη αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του ΟΣΕΛ. Το γεγονός επεσήμανε με δημόσιες δηλώσεις του και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Παράλληλα, δεν νομιμοποιούνται να συνεδριάζουν χωρίς να προσκαλούν στις συνεδρίες όλα τα Μέλη του Δ.Σ., ούτε και νομιμοποιούνται να συνεδριάζουν με τη συμμετοχή παράνομα διορισθέντων Συμβούλων, όπως η  σύζυγος του προέδρου Ελευθερία Ιορδάνους.

Οι συνεχείς αναφορές στο 7% μετοχικό ποσοστό μου μαρτυρούν τον χαρακτήρα, την κουλτούρα και την αντίληψή της ομάδας «ΟΣΕΛ», περί συνεταιρισμού, προστασίας της μειοψηφίας και των δικαιωμάτων των άλλων μετόχων. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν δέχονται τη συμμετοχή στο Δ.Σ. των μετόχων κατηγορίας Γ’, τους οποίους παράνομα και αντικαταστατικά δεν προσκάλεσαν σε καμιά Γενική Συνέλευση.

Τα περιοριστικά μέτρα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση, για τα επεισόδια στα γραφεία του ΟΣΕΛ, εξαντλούνται σε «ευσεβή πόθο» κατά παραγγελία του προέδρου του Δ.Σ., ο οποίος για να αποφύγει τις σε βάρος του καταγγελίες για τα επεισόδια κούρνιασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, παραγγέλλοντας διάφορες εξετάσεις, με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να του δοθεί υποχρεωτικό εξιτήριο! Κανένα περιοριστικό μέτρο δεν έχει εκδοθεί από το δικαστήριο για την πιο πάνω υπόθεση και αναμένω από την Αστυνομία, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Αγγελίδη, να προχωρήσει τις έρευνες και να κατηγορήσει τον Ιορδάνη Ιορδάνους και τους υπόλοιπους που προκάλεσαν και εμπλέκονται στα επεισόδια.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, να «κόβουν διαταγές» στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ και να τους υποδεικνύουν πώς να κάνουν τη δουλειά τους κι ας απαντήσουν:

  • Ποιοι διευθυντές και μεγαλομέτοχοι του ΟΣΕΛ οδηγούνται εκ νέου στο δικαστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2015;
  • Κατηγορούνται ή όχι για σοβαρά ποινικά αδικήματα και απόσπαση δεκάδων χιλιάδων ευρώ με πλαστά τιμολόγια για καύσιμα και άλλα;                                            
  • Χρωστούν ή όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον υποφαινόμενο μέτοχο για ενοίκια των λεωφορείων του, τα οποία δεν του καταβάλλουν επειδή προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον τους για ατασθαλίες;
  • Τι απέγιναν οι επιταγές για τα ενοίκια των λεωφορείων που μου οφείλουν και που ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας δήλωνε στα κανάλια ότι είναι έτοιμες για να τις παραλάβω;               
  • Πόσο θα ήταν το μετοχικό μου ποσοστό και πόσο αυτό της εταιρείας «ΠΕΑΛ Κλάριος» αν δεν γίνονταν οι γνωστές πια αλχημείες από μερίδα μετόχων;
  • Πού αποσκοπούν τελικά οι ενέργειές τους; Μήπως προτίθενται να με «απολύσουν» και από μέτοχο;

 

Τάσος Μιχαηλίδης

Διευθυντής & Μέτοχος ΟΣΕΛ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top