ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πλήρη ετοιμότητα ο πιλότος στην Κύπρο: «Έτοιμοι να καθαρίσουμε τον ISIS»

Σε πλήρη ετοιμότητα ο πιλότος στην Κύπρο: «Έτοιμοι να καθαρίσουμε τον ISIS»

Σε πλήρη ετοιμότητα τα μέλη της RAF στις βάσεις Ακρωτηρίου, κι ενώ αυτή τη στιγμή (18:10) βρίσκεται υπό συζήτηση στην Βρετανική βουλή η πρόταση περί ευρείας συμμετοχής της χώρας στους βομβαρδισμούς κατά του ISIS στη Συρία.

Η ιστοσελίδα του μεγαλύτερου εμπορικού τηλεοπτικού δικτύου της Αγγλίας, το ITV, αν και εκκρεμεί η απόφαση της Βουλής, θέλησε να δώσει το βαθμό ετοιμότητας των πιλότων της RAF στις βάσεις Ακρωτηρίου, μιλώντας με έναν εξ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο χειριστής του πολεμικού του Tornado με τον οποίο μίλησε η δημοσιογράφος του δικτύου, Έμα Μέρφι, έστειλε το μήνυμα ότι αυτός και οι συνάδελφοί του είναι σε πλήρη ετοιμότητα να καθαρίσουν τον ISIS.

Παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών του:

  • «Το ισλαμικό κράτος είναι ο εχθρός, μπορούμε να τους βρούμε, μπορούμε να τους ‘φτιάξουμε’ και μπορούμε να τους στοχεύσουμε πολύ εύκολα. Όταν απαιτείται αυτό κάνουμε. Η αποστολή μου, αν είναι απαραίτητο, είναι να σκοτώνω».
  • «Η πρόσφατη ιστορία μας έχει δείξει ότι αυτή δεν θα είναι μια γρήγορη νίκη, μια σύντομη καμπάνια. Το ξέρουμε αυτό. Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί και με την επιχείρηση που θα κάνουμε θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγοροι. Είναι δύσκολος στόχος, είναι ένας πολύ σκληρός εχθρός. Όλοι αναγνωρίζουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να τους νικήσουμε, αλλά θα τους νικήσουμε».
  • «Προφανώς, ο τραγικός φόνος του Ιορδανού πιλότου (σ.σ. τον έκαψαν ζωντανό σε ένα κλουβί) παίζει στο μυαλό σου. Αν δεν είναι είσαι ένα ρατσιστικό ανθρώπινο ον δεν μπορείς να δεις την εικόνα και να την σκέφτεσαι, ειδικότερα από τη στιγμή που κάνεις την ίδια δουλειά που έκανε ο Ιορδανός. Ευτυχώς όταν πετάς με ένα jet πάνω από την περιοχή του εχθρού είσαι απασχολημένος. Εστιάζεις και συγκεντρώνεσαι στη δουλειά σου. Σκέφτομαι τον Μουάτ αλ Κασασμπέχ σε άλλες στιγμές όταν δεν είμαι στη δουλειά».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες της μονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες της μονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top