ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 14 νεκροί στο μακελειό της Καλιφόρνιας -Δραματικές μαρτυρίες

Τουλάχιστον 14 νεκροί στο μακελειό της Καλιφόρνιας -Δραματικές μαρτυρίες

Νέο παγκόσμιο σοκ προκαλεί η επίθεση σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες στην πόλη Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

 Οι τρεις δράστες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τουλάχιστον 14 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 20.

Η επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με εκπρόσωπο της να αναφέρει πως οι ύποπτοι είναι βαριά οπλισμένοι, ενώ ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών βρίσκεται στο σημείο.

Οι υπόπτοι, που έχουν διαφύγει με ένα SUV, σύμφωνα με υπάλληλο του τμήματος του σερίφη, αναζητούνται. Οι δρόμοι στην γύρω περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι.

Μάρτυρας, όπως μεταδίδει το CNN, είπε στην αστυνομία πως οι ένοπλοι κρατούσαν και πυροβολούσαν με τουφέκια.

Μέσω tweet το αστυνομικό τμήμα της πόλης επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ το γραφείο του σερίφη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, αναφέρει πως οι δράστες είναι ασύλληπτοι και συνιστά στους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης.

Το δίκτυο NBC αναφέρει πως οι πυροσβέστες στην περιοχή έχουν στήσει πρόχειρο ιατρείο και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει από το σημείο ακόμα και τους δημοσιογράφους, και προχωρούν μέσα στο κτίριο ελέγχοντας δωμάτιο με δωμάτιο για επιζώντες ή υπόπτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δίκτυο Fox ένας από τους δράστες παραμένει εντός του κτιρίου όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση. Όσο οι άνδρες των τοπικών αρχών έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους ενόπλους, εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις χρηστών του Twitter που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα θύματα και τις οικογένειές τους, ενώ καλούν τον κόσμο να προσευχηθεί για το αιματηρό περιστατικό που έχει συγκλονίσει τον Σαν Μπερναρντίνο.

Ενας άνδρας του οποίου η γυναίκα είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου, μιλώντας στο CNN δήλωσε:

«Ενας άνδρας ήρθε δίπλα στο γραφείο της και άρχισε να πυροβολεί. Είδες κορμιά στο πάτωμα και κάποιους να παίρνουν ανθρώπους με τα φορεία, Αυτό που είπε μόνο είναι ότι άκουσε πυροβολισμούς. Εργάζεται στο Περιφερειακό κέντρο με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μου έστειλε μήνυμα να μου πει τι συμβαίνει. Εκείνη μόλις βγήκε έξω».

Για το μακελειό έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top