Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις ελληνικές τράπεζες

Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις ελληνικές τράπεζες

«H Αθήνα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα επειδή μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας «De Volkskrant» με τίτλο «Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

Ο διορισμός του Γιοχάνες Χαν ως Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά και αποφασιστικά στο πλευρό της Κύπρου, είπε την Τέταρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.