ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο Focus: Aποκαλυπτικά στοιχεία - Βρέθηκε η διαδρομή μέσω της Adviceway

Σκάνδαλο Focus: Aποκαλυπτικά στοιχεία - Βρέθηκε η διαδρομή μέσω της Adviceway

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών για τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων, βρίσκεται η εταιρεία ADVICEWAY BUSINESS SOLUTIONS LTD, με μοναδικό μέτοχο μία γυναικα, μέλος του ΑΚΕΛ!

Μέσω της κυπριακής εταιρείας ADVICEWAY BUSINESS SOLUTIONS LTD μεταφέρθηκαν προς το ΑΚΕΛ από τον Σεπτέμβριο του 2007 και για τα επόμενα χρόνια σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι διερευνούν τα αίτια για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, εντόπισαν, κατόπιν εκτέλεσης δικαστικού διατάγματος άρσης τραπεζικού απορρήτου, ότι από τη συγκεκριμένη εταιρεία εμβάσθηκαν προς τα ταμεία του ΑΚΕΛ συνολικά 487.000 ευρώ.

Συνδέεται με Βγενόπουλο και Ζολώτα

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ωστόσο, το όλο θέμα προσλαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση αφού εκ των πραγμάτων η ADVICEWAY σχετίζεται με την υπόθεση της Focus Maritime Corp. του στενότατου συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα. Εξάλλου, ο εντοπισμός της έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για τις χρηματοδοτήσεις της Focus.

Και αυτό γιατί η ADVICEWAY συνδέεται άμεσα με το ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners το οποίο, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, πληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008 σε δύο δόσεις (με διαφορά μίας ημέρας) το ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ από τη Focus.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου διενεργήθηκε έρευνα στο συγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο και περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια.

Το εν λόγω γραφείο, τον Απρίλιο του 2014, όταν η ίδια εφημερίδα, έφερε το ευρύτερο θέμα στο φως της δημοσιότητας, πρόβαλε μέσω γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε τον ισχυρισμό ότι «το έμβασμα των 450.000 ευρώ από τη Focus έγινε «για προσφερθείσες υπηρεσίες» που αφορούσαν «τη διεξαγωγή μελετών για τον καθορισμό της αξίας επιχειρήσεων, για τις οποίες υπήρχε ενδιαφέρον αγοράς».

Η κ. Πόλα Κυπριανίδου, εκ των συνεταίρων στο ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners, όταν κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι η ίδια ήταν με την εντύπωση ότι η δουλειά που ανέλαβε το γραφείο της ήταν για τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο!

Το κραυγαλέο email 

Φυσικά το πλέον κραυγαλέο ήταν το email που εντοπίσθηκε στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή και με το οποίο -τρεις σχεδόν μήνες μετά που εμβάσθηκαν στον λογαριασμό του γραφείου της τα χρήματα- ρωτούσε μεταξύ άλλων ποια είναι η Focus, πού είναι το εγγεγραμμένο γραφείο της, ποια είναι η διεύθυνσή της, πόσα τιμολόγια θα εκδώσει, σε ποια διεύθυνση να τα στείλει, εάν θα χρεώσει ΦΠΑ και διάφορα άλλα.

Ωστόσο αυτό που έλειπε από τους ανακριτές ήταν το πού κατέληξαν οι 450 χιλιάδες της Focus. To μυστήριο λύνεται με τον εντοπισμό της ADVICEWAY, η οποία σύμφωνα με αστυνομική πηγή «φαίνεται να ενεργούσε ως ενδιάμεσος στη μεταφορά χρημάτων προς το ΑΚΕΛ».
Η συγκεκριμένη εταιρεία, εγγεγραμμένη στον έφορο Εταιρειών.

Ενεγράφη το 1994 με το όνομα KYPRIANIDES & STYLIANOU BUSINESS CONSULTANTS και το 2000 μετονομάσθηκε σε ADVICEWAY BUSINESS SOLUTIONS.

Μοναδικός μέτοχος είναι η κ. Πόλα Κυπριανίδου, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΑΚΕΛ. Ως διευθυντές φαίνονται στο αρχείο του εφόρου Εταιρειών η ίδια και ο πατέρας της, Κύπρος Κυπριανίδης.

Η ανακριτική ομάδα είναι πεπεισμένη ότι τα χρήματα που πέρασαν από την ADVICEWAY είναι μέρος του μεγαλύτερου ποσού που έλαβε το ΑΚΕΛ από την περιβόητη Focus.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top