ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάλον: Με τη συνεργασία της Κύπρου θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία

Φάλον: Με τη συνεργασία της Κύπρου θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία

Τη θέση ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση θα μπορεί να επιτευχθεί ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, προς το συμφέρον όλων, εξέφρασε το μεσημέρι ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μαικλ Φάλον, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου και μίλησε στο στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στις επιδρομές κατά του Ισλαμικού κράτους.

Σε δήλωση του στο κρατικό κανάλι, που εκπροσωπούσε τα κυπριακά ΜΜΕ, ο κ.Φάλον είπε πως τα πολεμικά αεροσκάφη Typhoon που έφτασαν προχθές από τη Βρετανία, πραγματοποίησαν χθες βράδυ επιτυχημένα πλήγματα σε πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία.
 
"Είναι μέσα από το πετρέλαιο που εξαρτάται η τρομοκρατία και είναι αυτό που βοηθά τον ISIS να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη δυτική Ευρώπη, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλους μας", είπε και πρόσθεσε ότι "αποτελούν κίνδυνο για τη Βρετανία, αποτελούν κίνδυνο και για την Κύπρο".
 
Ερωτηθείς κατά πόσο η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Βρετανός Υπουργός απάντησε πως κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, γιατί έχουμε δει τρομοκρατικά κτυπήματα σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου αλλά και στη δυτική Ευρώπη.
 
"Όλοι έχουμε τεθεί σε κίνδυνο από αυτή την τρομοκρατική απειλή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε προς το συμφέρον όλων", είπε και υπέδειξε ότι  "μόνο μέσα από τη συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση θα μπορεί να επιτευχθεί ο αγώνας  ενάντια στην τρομοκρατία,  γιατί είναι και προς το συμφέρον της Βρετανίας και προς το συμφέρον της Γαλλίας, αλλά επίσης και προς το συμφέρον της Κύπρου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τρομοκρατία μια για πάντα".
 
Ανέφερε ακόμη ότι η Βρετανία και η Κύπρος "μπορεί να βρίσκονται στα δυο αντίθετα άκρα της Μεσογείου, αλλά και οι δυο αντιλαμβάνονται τους κινδύνους ασφάλειας και εργαζόμαστε μαζί για διευθέτηση του θέματος".
 
 Ο Μαικλ Φάλον δήλωσε ακόμη πως κατά την πρωινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει, πέραν από θέματα ασφάλειας, την πρόοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι " η Βρετανία δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς μια βιώσιμη διευθέτηση που θα φέρει ασφάλεια στο νησί".
 
Ο Βρετανός ΥΠΑΜ ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είπε, για τη συνεργασία αλλά και τη βοήθεια της Κύπρου στο θέμα των μεταναστών που έφτασαν πρόσφατα στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρετανικές Βάσεις, ο κ.Φάλον μίλησε στο στρατιωτικό προσωπικό , εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του Βρετανικού Κοινοβουλίου για επέκταση των επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας.
 
Συγκεκριμένα, όπως είπε, η απόφαση του Κοινοβουλίου ήταν αποφασιστική για τρεις λόγους, με τον πρώτο να αφορά την τρομοκρατική απειλή που πλέον επηρεάζει όλες τις χώρες, δεύτερο την ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια από τους συμμάχους της χώρας και από την υποχρέωση των μελών των Ηνωμένων Εθνών να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τρίτον, γιατί πρόκειται για ένα νέο είδος τρομοκρατίας με το οποίο δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί.
 
Ανέφερε δε ότι αυτή η εκστρατεία δεν θα είναι ούτε σύντομη αλλά ούτε και εύκολη, "γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο είδος τρομοκρατίας που δεν έχει αιτήματα, που δεν παίρνει όμηρους, που δεν επιθυμεί να διαπραγματευθεί".
 
"Με αυτό το νέο είδος εχθρού δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε", είπε ο κ.Φάλον, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τρομοκράτες δεν αντιτίθενται στο τι κάνουμε, αλλά στο τι είμαστε, "`άνθρωποι που επιλέγουν την Κυβέρνηση τους, που αποδέχονται τους νόμους, που αποδέχονται άλλες θρησκείες".
 
Υπογράμμισε τέλος τους στρατιώτες ότι μπορεί να έχουν τις εντολές τους αλλά μαζί με αυτές έχουν τη στήριξη του Κοινοβουλίου και ολόκληρου του λαού της Βρετανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top