ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αριστοκράτες φυλακισμένοι - Το φαγητό τους στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή

Οι αριστοκράτες φυλακισμένοι - Το φαγητό τους στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή

Στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία παρέλαβε τη Δευτέρα 7/12, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιαδής γίνεται ειδική μνεία και για το φαγητό συγκεκριμένων κρατουμένων.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Ελεγκτής γράφει: Σίτιση κρατουμένων. Κατάδικοι που εκτελούν την ποινή φυλάκισής τους στα κρατητήρια της ΜΜΑΔ, δεν ακολουθούσαν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα συσσιτίου των Φυλακών, αλλά αντ' αυτού αιτούνταν την αποστολή συγκεκριμένων ποσοτήτων τροφίμων/εφοδίων της αρεσκείας τους για παρασκευή του φαγητού τους.

Επισημάναμε ότι, η υπό αναφορά διαδικασία, πέραν του ότι καταστρατηγεί το αίσθημα της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης κρατουμένων, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των συγκεκριμένων κατάδικων, καθότι η διαδικασία παρασκευής του φαγητού και σίτησής τους δεν παρακολουθείται από τις Φυλακές και διατροφολόγο, αντίστοιχα και επιπλέον δυσχεραίνει τον έλεγχο των αποθεμάτων σε τρόφιμα.

Η Αν. Διευθύντρια, μας πληροφόρησε (σ.σ. την Ελεγκτική Υπηρεσία) ότι στις 4.6.2015 έχει εκδοθεί ενδοτμηματική εντολή για σίτιση των κρατουμένων από το μαγειρείο του Τμήματος Φυλακών, για ίση μεταχείριση και κατάργηση των ευνοιοκρατικών μεταχειρίσεων ορισμένων κρατουμένων.

Η Γενική Ελεγκτική Υπηρεσία συστήνει όπως «τερματιστεί η πρακτική αυτή και να υιοθετηθεί η αποστολή, στα κρατητήρια της ΜΜΑΔ, επί καθημερινής βάσης, παρασκευασμένου συσσιτίου από τα μαγειρεία των Φυλακών, σύμφωνα με το εκάστοτε εγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συσσιτίου.» 

Yπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν το εν λόγω ζήτημα είχε δει το φως της δημοσιότητας με κεντρικό πρόσωπο τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Βέργας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, τρώει διαφορετικό φαγητό, στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ, από τους υπόλοιπους κρατουμένων των Κεντρικών Φυλακών. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top