ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για την έκδοση άδειας στο εργοστάσιο χρυσού

Αντιδράσεις για την έκδοση άδειας στο εργοστάσιο χρυσού

Απογοήτευση εκφράζουν οι πολίτες κάτοικοι των τριών οργανώσεων «Κάτοικοι της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου Κρασά», «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού» και «Λάρνακα εν Δράσει» για την απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου να εκδώσει οικοδομική άδεια για την ανέγερση εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην Β Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου – Καλού Χωριού.

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ελενα Καλλή, εκπρόσωπος των τριών οργανώσεων « δυστυχώς επικράτησαν  οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, έναντι της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας που δικαιούται να έχει ο πολίτης στο χώρο διαμονής του. Ως κάτοικοι δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα γίνει στο εξής καθημερινός και πιο έντονος, με στόχο να ματαιώσουμε τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου για δημιουργία αυτού του εργοστασίου».
 
Πρόσθεσε ότι «το συντομότερο οι κάτοικοι που αντιδρούν στο συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για τα επόμενα βήματα τους. Πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκηθούν αγωγές κατά του Δήμου Αραδίππου και ίσως και όσων έλαβαν αυτή την απόφαση».
 
Η κ. Καλλή επιβεβαίωσε επίσης πληροφορία, σύμφωνα με την οποία «οι κάτοικοι μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να στήσουν αντίσκηνο στο χώρο όπου θα ανεγερθεί το εργοστάσιο, στη Β Βιομηχανική περιοχή της Αραδίππου, το οποίο θα στελεχώνεται σε 24ωρη βάση από πολίτες. Το αντίσκηνο θα στελεχωθεί τη μέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top