ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει ανακοίνωση ΗΠΑ για β' φάση Ειρηνευτικού Σχεδίου για τη Γάζα

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει ανακοίνωση ΗΠΑ για β' φάση Ειρηνευτικού Σχεδίου για τη Γάζα

Η Κύπρος χαιρέτισε την ανακοίνωση των ΗΠΑ για τη δεύτερη φάση του Ειρηνευτικού Σχεδίου για τη Γάζα, σημειώνοντας ότι αποτελεί ζωτικό βήμα για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στις προσπάθειες σταθεροποίησης.

"Η Κύπρος χαιρετίζει την ανακοίνωση των ΗΠΑ για τη δεύτερη φάση του Ειρηνευτικού Σχεδίου της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης της Παλαιστινιακής Τεχνοκρατικής Επιτροπής. Αυτό είναι ένα ζωτικό βήμα για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στις προσπάθειες σταθεροποίησης σύμφωνα με το ψήφισμα 2803 του ΣΑ του ΟΗΕ", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο 'Χ'.

Πρόσθεσε ότι "θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά στις προσπάθειες, σε συνεργασία με διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους, προς μια βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE