Έλληνας στρατιωτικός συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Έλληνας στρατιωτικός συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ένας Έλληνας στρατιωτικός συνελήφθη στην Αθήνα, με την κατηγορία της κατασκοπείας και ομολόγησε ότι έδινε πληροφορίες για νατοϊκά σχέδια στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετούσε σε θέση ευθύνης σε στρατόπεδο στη Βάρκιζα, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, φαίνεται να είχε πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες, που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τις οποίες έστελνε ηλεκτρονικά στην Κίνα.

«Η σύλληψη έγινε κατόπιν σαφών ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, δηλαδή συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Δεν τις λες και λίγες 55 και πλέον δράσεις σε μία και μόνο χρονιά. Και μάλιστα, ακούσαμε έργα και προτάσεις που δεν είχαν ξαναειπωθεί. Αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή και πρόοδος.

BEST OF TOTHEMAONLINE