ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού νοτιοανατολικά της Κύπρου και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού νοτιοανατολικά της Κύπρου και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Διεθνής άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-05/15” θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη φρεγάτα «COURBET – F712» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κύριος σκοπός της άσκησης, όπως αναφέρεται, είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων των συμμετεχόντων κρατών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος Έρευνας-Διάσωσης σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων σε εμπορικά, επιβατηγά πλοία ή/και σε περιπτώσεις κινδύνου λόγω της μεταναστευτικής ροής προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.

Το σενάριο της άσκησης αφορά σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» θα τεθεί σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, η άσκηση θα περιλαμβάνει έρευνα, εντοπισμό και διάσωση ναυαγών από τη θάλασσα, αεροδιακομιδή τραυματιών - ασθενών (MEDEVAC Operations) καθώς και προσνηώσεις – απονηώσεις ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων επί της γαλλικής φρεγάτας.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πέμπτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2015, σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top