Έρχονται εξελίξεις στο «Κράτος Μαφία»: Τι αναμένεται μετά την παράδοση του πορίσματος - Βίντεο

Έρχονται εξελίξεις στο «Κράτος Μαφία»: Τι αναμένεται μετά την παράδοση του πορίσματος - Βίντεο

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία το πολυσέλιδο πόρισμα για την υπόθεση «Κράτος Μαφία», το οποίο ξεπερνά τις 3.000 σελίδες και θεωρείται καθοριστικό για τις επόμενες εξελίξεις.

Η παράδοση του πορίσματος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από τα συμπεράσματά του θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα νομικά και ανακριτικά βήματα. Παράλληλα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προγραμματίζει για την Τρίτη συνέντευξη Τύπου μαζί με τη νομική του ομάδα, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για τα ευρήματα της έρευνας.

Σενάρια για διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα συνδράμουν στις διαδικασίες διερεύνησης σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και το Εισαγγελικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του διορισμού ανεξάρτητου κατήγορου, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει ενδεχόμενη ποινική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, την ευθύνη για την ετοιμασία τυχόν κατηγορητηρίου θα αναλάβουν λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

Πολιτικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις

Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το ΑΚΕΛ επιμένει στην παραίτηση του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ενώ μαζί με το VOLT καλεί σε κινητοποίηση έξω από τη Νομική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Από την άλλη, ο ΔΗΣΥ ζητά ψυχραιμία και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, απορρίπτοντας τόσο τη συγκάλυψη όσο και τη λογική των «λαϊκών δικαστηρίων».

Το ΔΗΚΟ τάσσεται υπέρ του διορισμού ανεξάρτητου κατήγορου, θεωρώντας ότι χωρίς αυτόν δεν θα έχει ουσιαστικό νόημα ο διορισμός ανεξάρτητων ανακριτών.

Καθώς πλησιάζει η παράδοση του πορίσματος, η πολιτική και νομική συζήτηση κορυφώνεται, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στις αποφάσεις που θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των ευρημάτων της έρευνας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών υπό φροντίδα - Εκσυγχρονίζονται τα επιδόματα των ανάδοχων οικογενειών

ΠτΔ: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών υπό φροντίδα - Εκσυγχρονίζονται τα επιδόματα των ανάδοχων οικογενειών

Την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας προς τις ανάδοχες οικογένειες, καθώς και τη δέσμευση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του θεσμού της αναδοχής, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση προς τιμήν των ανάδοχων οικογενειών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE