ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση του ελληνικού και του κυπριακού προγράμματος στο Eurogroup της Πέμπτης (14/01)

Αξιολόγηση του ελληνικού και του κυπριακού προγράμματος στο Eurogroup της Πέμπτης (14/01)

Με την αξιολόγηση του ελληνικού και του κυπριακού οικονομικού προγράμματος θα ασχοληθεί το αυριανό Εurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Σε σχέση με την αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος, ο αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα τρία προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχουν υλοποιηθεί, πριν από την εκπνοή του προγράμματος την Άνοιξη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα τρία μη ολοκληρωμένα είναι ένα κομμάτι της νομοθεσίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η προετοιμασία για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και η προετοιμασία για τον διαχωρισμό των επιμέρους τμημάτων της εταιρίας ηλεκτρισμού.

Ο αξιωματούχος ενημέρωσε πως με την ολοκλήρωση των τριών προαπαιτούμενων θα ακολουθήσει εκταμίευση 300 εκατομμυρίων ευρώ από τον ESM και 125 εκατομμυρίων από το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αξιωματούχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα τρία προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν ορθώς και διευκρίνισε ότι δεν συντρέχει λόγος βιασύνης, καθώς ούτε η κυπριακή δημοκρατία έχει έντονες ανάγκες χρηματοδότησης, ούτε κάποια άλλη πιεστική ανάγκη να λάβει τα χρήματα των δόσεων. Θα ήταν, αναφέρει ένα καλό σημάδι για την αποκατάσταση της πλήρους και αυτόνομης πρόσβασης της Κύπρου στις αγορές, στις οποίες η Κύπρος θα βγει με "καθαρό τρόπο" ευκολότερα, παρά αν αφήσει την αξιολόγηση σε εκκρεμότητα.

Σε σχέση με την επανένωση της Κύπρου, ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι "δεχόμαστε ισχυρά θετικά σημεία και υπάρχει ισχυρή πολιτική πίεση για την επανένωση, όμως αυτή δεν αποτελεί τμήμα του προγράμματος διάσωσης και δεν αποτελεί μέχρι στιγμής κομμάτι της δικής μας συζήτησης".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top