ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ:«Κακόγουστο αστείο οι χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που δεν πλήρωσαν τη φορολογία»

ΣΕΚ:«Κακόγουστο αστείο οι χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που δεν πλήρωσαν τη φορολογία»

Χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας δεν πλήρωσαν τη φορολογία που τους αναλογούσε για δεύτερη κατά συνέχεια χρονιά, αναφέρει η ΣΕΚ, προσθέτοντας ότι “το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να προβληματίσει τόσο την Κυβέρνηση όσο και τη Βουλή που ψηφίζει τις συγκεκριμένες φορολογίες”.

Σε ανακοίνωση την Τετάρτη (13/01) η ΣΕΚ αναφέρει ότι "η ιστορία τείνει να εξελιχθεί σε κακόγουστο αστείο", καθώς κάθε φορά, όπως σημειώνει, "που θα κληθούμε να εκπληρώσουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος, στο τέλος της ημέρας ανακαλύπτουμε ότι οι συνεπείς πολίτες ήταν κυρίως μισθωτοί, οι άνθρωποι του κόπου και της βιοπάλης”.

Επικαλούμενη επίσημα αριθμητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, η ΣΕΚ αναφέρει ότι, σε σύνολο 273.052 ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας, οι 33.639 δεν πλήρωσαν τους φόρους που τους αναλογούσαν, προσθέτοντας ότι “πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στις υψηλές βαθμίδες φορολόγησης αφού διαθέτουν περιουσία που σε σημερινές αξίες αρχίζουν από €5 εκ. και άνω”.

“Λόγω αυτής της κακής και απαράδεκτης συμπεριφοράς των συγκεκριμένων μεγαλοϊδιοκτητών το κράτος εισέπραξε το 2015 €85,8 εκ. από τα €130 εκ. που προϋπολογίσθηκαν, ενώ η ίδια συμπεριφορά επιδείχθηκε δυστυχώς και το 2014 όταν το κράτος εισέπραξε €104 εκ. επί συνόλου €135 εκ. εκδοθέντος φόρου, αναφέρει η Συνομοσπονδία.

“Αυτή η συμπεριφορά των μεγαλοϊδιοκτητών", συνεχίζει, "εκτοξεύει το κράτος μακριά από τις εισπρακτικές του στοχεύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρωστία των δημοσίων ταμείων, τα οποία για να ορθοποδήσουν χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ”.

Αναφέρει επίσης ότι η μη έγκαιρη καταβολή της συγκεκριμένης φορολογίας, (η οποία επιβαρύνεται με τόκους), αποτελεί αστικό αδίκημα και προσθέτει ότι “ίσως τώρα και με αφορμή τις συγκεκριμένες συμπεριφορές θα πρέπει να μετεξελιχθεί το αδίκημα αυτό σε ποινικό, υπό προϋποθέσεις, για εκείνους που κατ’ επανάληψη δεν πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις”.

Κάποιοι σ’ αυτό τον τόπο, συνεχίζει, φαίνεται ότι συνειδητά αθλούνται στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.

Τέλος, η ΣΕΚ επαναλαμβάνει την άποψη πως, “το κράτος θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για είσπραξη των ανείσπρακτων και καθυστερημένων φόρων που για το 2014 ξεπερνούν κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο ευρώ”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top