ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατίθεται η πρόταση νόμου για αύξηση των ποινών για παραβίαση ωραρίου καταστημάτων

Κατατίθεται η πρόταση νόμου για αύξηση των ποινών για παραβίαση ωραρίου καταστημάτων

Κατατίθεται την Πέμπτη 21 Γενάρη στη Βουλή η πρόταση νόμου των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων και του βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελο Βότση, η οποία προνοεί αύξηση των ποινών σε όσους παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Αντρέας Φακοντής ανέφερε ότι οι αλλαγές που προτείνονται είναι οι ακόλουθες:

1. Αύξηση του προστίμου για πρώτη καταδίκη από μέχρι €30.000 σε μέχρι €50.000 και αύξηση της ποινής φυλάκισης από 1 σε 2 έτη ή και τα δύο μαζί.
2. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης το πρόστιμο θα αυξάνεται μέχρι €70.000 και η ποινή φυλάκισης στα 3 χρόνια.
3. Σε περίπτωση τρίτης καταδίκης του ιδίου ιδιοκτήτη θα δίνεται η δυνατότητα στο Δικαστήριο να διακόπτει τη λειτουργία του καταστήματος ή και να το κλείνει για διάστημα μέχρι και 6 μηνών.

Επίσης, η πρόταση προνοεί όπως σε περίπτωση παρεμπόδισης του επιθεωρητή του αρμόδιου Υπουργείου για έλεγχο της τήρησης των προνοιών της τήρησης της υφιστάμενης νομοθεσίας να διπλασιάζονται οι ποινές, δηλαδή από 3 στους έξι μήνες σε ό,τι αφορά την ποινή φυλάκισης και από €5.000 στις €10.000 σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης για το ίδιο παράπτωμα η ποινή θα αυξάνεται στους 9 μήνες φυλάκιση και €20.000 πρόστιμο.

Προνοείται ακόμη να παρέχεται η δυνατότητα στο επιθεωρητή να καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη ή τον υπεύθυνο του καταστήματος και με γραπτή επιστολή να ειδοποιείται να κλείσει το κατάστημα και σε περίπτωση που δεν το πράξει να προχωρεί η αρμόδια αρχή σε κατάσχεση οποιουδήποτε αντικειμένου, μέσου ή οχήματος που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του καταστήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Φακοντής, η πρόταση νόμου προνοεί επιπλέον πως κάθε τρεις μήνες το αρμόδιο Υπουργείο ή Υπουργεία θα αποστέλλουν στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής ονομαστικό κατάλογο των καταγγελιών στις οποίες έχουν προβεί, με αναφορά για το κάθε κατάστημα ξεχωριστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top