ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση «Ζαρντινιέρα» που συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση «Ζαρντινιέρα» που συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν Νοέμβριος του 2006 όταν ένα βίντεο ντοκουμέντο έφερε στην δημοσιότητα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός φοιτητή στην Θεσσαλονίκη.

Ο φοιτητής αυτός ήταν Κύπριος και η υπόθεση ξυλοδαρμού του θα έπαιρνε πολύ μεγάλες διαστάσεις για την βαναυσότητα με την οποία οι αστυνομικοί του συμπεριφέρθηκαν.

Συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου μετά από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αστυνομικοί συλλαμβάνουν στο Αυγουστίνο Δημητρίου από την Πάφο θεωρώντας τον ύποπτο για επεισόδια που είχαν προηγηθεί.

Η βαναυσότητα με την οποία του συμπεριφέρονται ενδεικτικής το βίντεο που ακολουθεί.

Τον Ιανουάριο του 2013 το ένα σκέλος της υπόθεσης θα τελείωνε στα δικαστήρια όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Με δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Έθνος» υποστηρίζει ότι  το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη.

 Η αποζημίωση προσδιορίστηκε σύμφωνα με το «Έθνος» στα 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top