ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστολή της ΠΕΟ για το Ν/Σ εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων

Η επιστολή της ΠΕΟ για το  Ν/Σ εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων

Επιστολή ΠΕΟ σε κόμματα για Ν/Σ εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), σε επιστολή της προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και με κοινοποίηση στη ΣΕΚ και ΠΕΟ, αναφέρει πως έχει πληροφορηθεί από τον Τύπο ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στα πλαίσια της εξέτασης νομοσχεδίου και κανονισμών που αφορούν τις διαδικασίες εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και της σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων, συζητά ζητήματα που άπτονται της προστασίας των καταθέσεων των Ταμείων Προνοίας και Επαγγελματικών Σχεδίων Συντάξεων.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σημειώνεται στην επιστολή, πολλά Ταμεία Προνοίας υπέστηκαν μεγάλες απώλειες λόγω του κουρέματος. “Το Σεπτέμβριο του 2013 η Βουλή ψήφισε τροποποίηση του κανονισμού Περί Σύστασης και Λειτουργίας Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων με βάση την οποία: οι μερίδες των μελών Ταμείων Προνοίας προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο που προστατεύονται οι ατομικές καταθέσεις. Αυτή η πρόνοια ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για να τερματιστεί η τάση διάλυσης Ταμείων Προνοίας που παρουσιάστηκε μετά το κούρεμα”, προστίθεται.

Από την ενημέρωση που λαμβάνουμε από τον Τύπο, αναφέρει η ΠΕΟ, διαφαίνεται ότι πρόθεση της Επιτροπής είναι η προστασία των ατομικών μερίδων των μελών Ταμείων Προνοίας να μην αφορά όλα τα Ταμεία Προνοίας αλλά Ταμεία Προνοίας που αφορούν επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους.

“Μια τέτοια ρύθμιση ουσιαστικά όχι μόνο θα αναιρεί προηγούμενη απόφαση της Βουλής αλλά θα αφήνει απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετέχουν σε πολυεπιχειρησιακά Ταμεία Προνοίας και σε Παγκύπρια Ταμεία Προνοίας (Οικοδόμοι – ξενοδοχοϋπάλληλοι) επαναφέροντας τάσεις διάλυσης των ταμείων”, προστίθεται.

Είναι θερμότατη παράκληση μας, καταλήγει η ΠΕΟ στην επιστολή της, όπως μην προχωρήσετε στην ψήφιση οποιασδήποτε τέτοιας ρύθμισης και όπως κληθούμε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών για να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top