ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσπαθώνει ο Χαννίδης για λίστες αναμονής: «Για να εγχειριστεί ένας ασθενής οφείλει να περιμένει το λιγότερο δυο χρόνια»

Ξεσπαθώνει ο Χαννίδης για λίστες αναμονής: «Για να εγχειριστεί ένας ασθενής οφείλει να περιμένει το λιγότερο δυο χρόνια»

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση αλλά και στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δημόσιας υγείας, ασκεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ, Μάριος Χαννίδης, με άρθρο του στον Τύπο.

Ο κ. Χαννίδης χαρακτηρίζει την υγεία των πολιτών ως παιχνίδι στα χέρια της Κυβέρνησης με τις λίστες αναμονής να αποτελούν προσβολή για την κοινωνία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Οι Το δημόσιο αγαθό της υγείας στην Κύπρο όλο και πιο πολύ μετατρέπεται σε αγαθό πολυτελείας το οποίο μπορούν να απολαμβάνουν ελάχιστοι σε μια Κύπρο που οι κυβερνώντες αφέθηκαν εντελώς στα στυγνά καπιταλιστικά πρότυπα.

Οι ασθενείς βλέπετε στη χώρα μας δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις δαπανηρές ιδιωτικές κλινικές και τους ιδιώτες γιατρούς με αποτέλεσμα να αναμένουν το γραφειοκρατικό και προβληματικό δημόσιο σύστημα υγείας να τους «επιτρέψει» να εξεταστούν. Στην καλύτερη μάλιστα περίπτωση αυτό θα γίνει μετά από 2 μήνες από την παρουσία του προβλήματος με τους ασθενείς να δεινοπαθούν και το κράτος να πελαγοδρομεί με μια νοοτροπία που πραγματικά παίζει με την υγεία των ασθενών.

Οι λίστες αναμονής τεράστιες και η υγεία των κύπριων πολιτών να διακυβεύεται βάσει της αργοπορίας, της κρατικής νωχελικότητας και της ανικανότητας του δήθεν κοινωνικού δυτικού κρατικού μοντέλου να απεκδυθεί τη μάσκα του ωφελιμισμού και της οικονομικής χρηστικότητας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για να εγχειριστεί ένας ασθενής οφείλει να περιμένει το λιγότερο δυο χρόνια ενώ για να κάνει ένα καρδιολογικό Echo πρέπει να αναμένει 21 μήνες. Μια απλή καρδιολογική εξέταση  και ένα τεστ κοπώσεως μετατρέπονται σε άθλο αφού υπάρχει κατώτατη αναμονή 18 μηνών και 15 αντίστοιχα. Ενώ για γυναικολογικές εξετάσεις όπως μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου ο χρόνος αναμονής φτάνει τους 14 μήνες και τον ένα χρόνο αντιστοίχως.

Στοιχεία που μας προσβάλλουν ως χώρα της ΕΕ. Την ίδια στιγμή που η ιατρική κάνει θαύματα οι κυβερνώντες στην Κύπρο αδυνατούν να λύσουν ένα βασικό θέμα για τις ζωές των πολιτών οι οποίοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι στο δήθεν ανθρ΄πωινο και ευρωπαϊκό μας κράτος.

Το ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναφορικά με το θέμα της υγείας, των σοβαρών ασθενειών και της αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία, μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν πολλές καταγγελίες για το γεγονός ότι η κυβερνητική πολιτική ένδεια δεν επέτρεψε την εισαγωγή κάποιου καινούριου φαρμάκου ενώ την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες αποστέρησαν 185 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία.

Η οικονομική και κυρίως η ηθική λιτότητα των κυβερνώντων έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε τριτοκοσμική παίζοντας τη ζωή των κυπρίων ασθενών στα διάφορα πολιτικά και τεχνοκρατικά παιχνίδια της καπιταλιστικής εξουσίας.

Μάριος Χαννίδης

Υποψήφιός Βουλευτής Λευκωσίας

ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top