ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΦΕΤΕΠΑΚ κατέγγειλε τον Πρύτανη για μεροληψία - Πως απάντησε στο «ThemaOnline» ο κ. Αναγιωτός

Η ΦΕΤΕΠΑΚ κατέγγειλε τον Πρύτανη για μεροληψία - Πως απάντησε στο «ThemaOnline» ο κ. Αναγιωτός

Με επιστολή της η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο το Σάββατο 05/03 η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΤΕΠΑΚ), εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρύτανη του ιδρύματος, επικαλούμενη υποστήριξη φοιτητικής παράταξης κατά την προεκλογική περίοδο. Το «ThemaOnline» επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές και σας μεταφέρει τις τοποθετήσεις τους.

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Η καταγγελία έχει να κάνει συγκεκριμένα με το γεγονός ότι ο κ. Ανδρέας Αναγιωτός, παρευρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση της φοιτητικής παράταξης «Πρωτοπορία» και παρέθεσε προφορική ομιλία, «πολύ μετρημένη» κατά τον ίδιο.

Η ΦΕΤΕΠΑΚ στην επιστολή της προβάλλει τους ισχυρισμούς ότι ο Πρύτανης στην συγκεκριμένη του ομιλία, παρουσίασε θέσεις της ΦΕΤΕΠΑΚ ως θέσεις της εν λόγω παράταξης, απαξιώνοντας την Ένωση και το έργο της.

Η απάντηση του Πρύτανη

Ο Πρύτανης, κ. Αναγιωτός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του διέψευσε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς και μας απέστειλε την εξής τοποθέτηση:

«Σχετικά με το θέμα της ανοικτής επιστολής της ΦΕΤΕΠΑΚ προς τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (η οποία δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου), o Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, δήλωσε σχετικά ότι στα πλαίσια του δημοκρατικού δημόσιου διαλόγου, της διαφάνειας και της ακριβοδίκαιης και συνολικής αντιμετώπισης των φοιτητικών θεμάτων, δεν αρνήθηκε καμία πρόσκληση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις φοιτητικών οργανώσεων ή οντοτήτων και δεν απέκλεισε κανένα αίτημα για συνάντηση με οποιαδήποτε φοιτητική οντότητα.

Αντιθέτως, ανέφερε “η πεποίθηση της νέας ηγεσίας του Πανεπιστημίου τονίζει ότι η συμμετοχικότητα των φοιτητών σε οργανωμένες φοιτητικές οντότητες και ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι θεμιτά εφόσον ενισχύουν την ανεμπόδιστη και δημοκρατική έκφραση της φωνής των φοιτητών και αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των φοιτητών και τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου. Με αυτό το πνεύμα, οι Πρυτανικές αρχές έχουν πολλάκις συναντηθεί με φοιτητικά όργανα, ώστε να εισακούσουν τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας που εκφράζουν την πλειοψηφία των φοιτητών”.

Επίσης οι Πρυτανικές αρχές τόνισαν ότι είναι διαθέσιμες για διάλογο με τους θεσμούς της φοιτητικής κοινότητας για τα σημαντικά θέματα σπουδών και φοιτητικής ευημερίας και για εισηγήσεις που αφορούν τα συλλογικά συμφέροντα της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. Τέλος εξήραν τη θέση τους ως ευρισκόμενη πέραν της οποιαδήποτε διαμάχης μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων και εκτός μικροπολιτικής και υπογράμμισαν ότι μοναδικό κριτήριο χειρισμού των φοιτητικών θεμάτων είναι η εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος της φοιτητικής κοινότητας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top