LIKE ONLINE

H Sony φέρνει το PlayStation στα κινητά!

H Sony φέρνει το PlayStation στα κινητά!

Η Sony πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της επιχείρησης PlayStation κάτω από την Sony Interactive Entertainment, ωστόσο μόλις πρόσφατα έκανε γνωστό ότι ξεκινάει και μία νέα επιχείρηση, που θα εστιάζει στο mobile gaming.

Ο Ιαπωνικός κολοσσός δεν έκανε γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τη νέα του επιχείρηση, ωστόσο μαθαίνουμε ότι έχει την ονομασία ForwardWorks και θα επικεντρωθεί στο να φέρει τίτλους παιχνιδιών, χαρακτήρες του PlayStation και IP σε φορητές συσκευές, όπως σε smartphones και tablets. Η Sony μάλιστα αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού η ForwardWorks θα ξεκινήσει την λειτουργία της από τον ερχόμενο μήνα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Nintendo ανακοίνωσε στην Ιαπωνία την διάθεση του πρώτου mobile app της, του Miitomo. Αν και για πολλά χρόνια, η Nintendo κρατήθηκε μακριά από το να δημιουργήσει παιχνίδια για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα πέρα από τις δικές της κονσόλες, η Ιαπωνική εταιρεία έχει εδώ και καιρό κάνει γνωστό ότι το Miitomo app είναι μόλις η αρχή.

Τώρα, που και η Sony ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο –επιπλέον, έχει κάνει και ένα βήμα παραπάνω με το PlayStation VR- είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής αυτή η ριζοσπαστική στροφή προς τα video games, αλλά και στο πως θα παίζουμε τα παιχνίδια. Ήδη κυκλοφορεί η φήμη πως μελλοντικά η Sony θα παρουσιάσει την δική της ανταγωνιστική πρόταση στην mobile head-mounted display (HMD) των Samsung και Oculus, Gear VR.

Ένα χρόνο πριν, η Sony ανακοίνωσε ότι κλείνει το τμήμα PlayStation Mobile, αλλά από ότι φαίνεται θα επαναδραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα, με διαφορετική στρατηγική. Έτσι, αντί να δοκιμάσει να κυκλοφορήσει κάποια νέα φορητή κονσόλα τύπου Vita ή εξειδικευμένες εφαρμογές στα κινητά, η Sony δείχνει να θέλει να επεκτείνει το PlayStation gaming σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top